Kezdődik a tanév, változnak a menetrendek

Desktop

Pénteken kezdődik a tanítás, így a BKK járatai szeptember 1-jén üzemkezdettől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek.

A tanítási időszakban érvényes menetrend szerint sűrűbben közlekednek a járatok elsősorban a reggeli és a délutáni csúcsidőben. Az autóbuszvonalakon több mint száz, a trolibuszhálózaton mintegy tíz járművel több közlekedik, mint a nyáron. A villamosvonalakon több mint negyvennel, a metróvonalakon pedig néggyel növekszik a szerelvények száma.

A tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a bérletvásárlók száma, ezért a BKK javasolja, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg azt, lehetőleg a kevésbé frekventált helyszíneken üzemelő automaták igénybevételével.

A fővárosi közösségi közlekedési járatok a 2016/2017-es tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal legkésőbb a 2017. október 31-i kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehetők igénybe. Ennek lejártát (de legkésőbb 2017. november 30-át) követően csak a 2017/2018-as tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes - írja a BKK.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek