16 ezres büntetés a buszon fagyizásért

Desktop
(forrás: 24.hu)
(forrás: 24.hu)
A napokban bejárta a hír a közösségi médiát, miszerint 16 ezer forintra büntettek egy diáklányt, mert fagyizott a BKK egyik járművén. A közlekedési társaság szerint jogos a büntetés.

A BKK a 24.hu kérdéseire küldött válaszában kifejtette, hogy az üzletszabályzatuk szerint „Tilos a járműveken, valamint a metróhálózat, a HÉV és a fogaskerekű utasforgalmi területein fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani, és csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni.”

Aki az utazási feltételeket megszegi, köteles pótdíjat fizetni. Azt akkor is ki kell fizetni, ha az utast akár a szolgáltató, akár a jegyellenőrzésre jogosult személy az utazásból kizárta - írták.

Jelenleg az alappótdíj összege 16 ezer forint, amiről a jegyellenőr csekket állít ki a pótdíjazott utasnak. Ha az utas a helyszínen vagy a pótdíjazástól számított két munkanapon belül rendezi a tartozását, akkor ennek az összegnek csak a felét, 8 ezer forintot kell kifizetnie.

Kiemelték, hogy az étkezési tilalom célja a járműveken, hogy a szolgáltató védje az utasok ruházatának, poggyászának és a járművek, valamint azok berendezéseinek a tisztaságát.

A BKK szerint az ellenőrök senkit nem büntetnek meg, aki nyári kánikulában vagy rosszullét miatt vizet iszik valamely járaton, vagy ha éppen cukorbeteg, és néhány falatot eszik – bár arra nem tértek ki, hogy ezt az ellenőr hogyan állapítja meg.

A BKK azt kéri az utasoktól, hogy amennyiben olyan ételt, italt vásárolnak, amelyet nem tudnak elcsomagolni, azt még a megállóban, az utazás megkezdése előtt, vagy a metró területére való belépés előtt fogyasszák el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek