Testápolóval kellett kiszabadítani a metró és a peron közé szorult nőt

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Beszorult a 4-es metró és a peron közé egy idős nő - írja az Index. A nő jobb karja válltól teljesen beszorult, amit végül testápolóval sikerült kiszabadítani.

Novák Hunor gyerekorvos segített a sérült nőnek, aki a történteket Facebook-posztjában osztotta meg:

"... a négyes metrón utazva a megállóban nagy sikoltozás: leszállva azt láttam, hogy egy idős hölgy jobb karja válltól beszorult teljesen a metró és a peron közé. Szerencsére karját még nem vágta le, és fontos volt kihúzni a végtagot, hogy mielőbb keringést kapjon, mert mire a tűzoltók emelik meg az egész szerelvényt, karja akár el is halhatott volna.

Ezúton köszönöm annak a néhány embernek, aki segített. Többek között köszönet a kiváló ötletért, ugyanis valaki adott testápolót, amivel síkosítva nagy nehezen ugyan, de kb. egy métert a nénit és karját húzva hátrafelé nagyobb volt a rés a metró és peron között, így a nő vérző, sérült karját ki tudtuk szedni a metró mellől.

Ugyanakkor a szomorú valósággal is találkoztam: rengeteg katasztrófaturista, közelről videózó ember volt, a segítő társam végül a nála lévő esernyőt nyitotta ki és rakta a néni feje fölé, hogy védje őt a kiszolgáltatott helyzetben a kíváncsi szemektől és kameráktól. 

Jellemző a bámészkodókra, hogy hiába kértem többször hangosan, nem segítettek a nő testét, törzsét húzni hátrafelé, és miután sikeresen kiemeltük a nő karját, 3-4x kellett szinte ordibálva kérnem, hogy valaki adjon már végre papírzsebkendőt, hogy a kezeimről folyó vért legalább le tudjam törölni..." - írja az orvos posztjában.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek