Kíváncsi vagy, hogyan úszhatod meg a kerékbilincset? Az ügyvéd elárulja!

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Tényleg megúszható a kerékbilincs? Az ügyvéd szerint igen:

 

"Sokan nem ismerik ezt a már több éve bevezetett, teljesen törvényes lehetőséget, mellyel elkerülhető a kerékbilincs, illetve az autó elszállítása például tilosban parkolás esetén" - osztotta meg Facebook-oldalán Bakonyi Lilla ügyvéd.

"Az autótulajdonosoknak annyi a feladatuk, hogy bemennek egy okmányirodába, és ott egyszeri 2300 forintos díj ellenében kérik, hogy elérhetőségüket - ez lehet telefonszám (telefon vagy SMS) vagy e-mail - regisztrálják egy országos nyilvántartó rendszerbe.

Amennyiben ugyanis ez a regisztráció megtörtént, a közterület-felügyelet munkatársainak kötelességük telefonon, SMS-ben és e-mailben is értesíteniük az autó tulajdonosát, ha kerékbilincs vagy elszállítás fenyegeti a járművet.

Az előre megadott és nyilvántartásban szereplő elérhetőségen legalább egyszer próbálkozniuk kell , majd 15 PERC (!) türelmi időt kell adniuk a tilosban parkoló autó tulajdonosának, hogy visszaérjen a helyszínre. Ha már elkezdődött a büntetési folyamat, a bilincs felszerelése, még akkor is a bírság felével úszhatjuk meg az esetet" - írja az ügyvédnő az oldalán.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?