Júliustól visszakapják a fiatalok a KRESZ-tanfolyam és vizsga díját – így kérhetitek!

Desktop
a kép illusztráció

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. Az erről szóló kormányrendelet tegnap jelent meg a Magyar Közlönyben - írja a napi.hu.

A tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és abban az esetben is igényelhető, ha valaki a KRESZ vizsga után nem vesz részt azonnal gyakorlati oktatáson.

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges e-learning KRESZ tanfolyam díja általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket. 

Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet igényelni. A kérelmeket  a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál nyújthatod be, ha a vizsga napjáig nem töltötted be a 20. évedet, és igazolni kell a sikeres vizsgát, valamint a kifizetett összeget is. További információkat pedig az Új Nemzedék Központtól lehet kérni - írja a lap.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek