Hétvégi villamosközlekedés

Oszd meg másokkal!

Desktop

Vagyis inkább villamos-nem-közlekedés.

A Szabihidas hétvégéken (az első most lesz, július 14-15) a hídon átjáró villamosok egyszerűen nem közlekednek és kész. Szóval ne ácsorogj a megállóban fölöslegesen, nincs 47-es, 48-as, 49-es villamos.

Helyettük a pesti oldalon a hármas metrópótlóval lehet utazni, és meghosszabbították a 72-es troli vonalát is, elmegy a Főván térig. Budára átjutni a metrókkal, vagy az Erzsébet-hídon járó buszokkal lehet.

A budai villamosok rendesen járnak. Csak nem mennek el a Hűvösvölgyig. 

A BKK hivatalos értesítése szerint:

Július 14., szombaton üzemkezdettől - július 15., üzemzárásig

  • a 47-es villamos Városház tér és Deák Ferenc tér M között nem közlekedik. A 7-es, 9-es, 133E autóbusz, a 17-es, 41-es, 61-es villamos, a 72-es trolibusz, az M4-es metró igénybevételét ajánljuk.
  • a 49-es villamos Kelenföld vasútállomás M és Deák Ferenc tér Mközött nem közlekedik. A 7-es autóbusz, a 19-es, 56A villamos, az M4-es metró igénybevételét ajánljuk.
  • az 56A villamos meghosszabbított útvonalon közlekedik.
  • a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon közlekedik.
  • a 72-es trolibusz meghosszabbított útvonalon közlekedik.

Július 14., szombaton üzemkezdettől - augusztus 05., üzemzárásig

  • a 48-as villamos Deák Ferenc tér M és Savoya Park között nem közlekedik. A 7-es autóbusz, a 17-es, 47-es, 49-es villamos, a 72-es trolibusz, az M4-es metró igénybevételét ajánljuk.

2018. július 14. és augusztus 5. közötti hétvégéken a Szabadság híd a járműforgalom elől lezárásra kerül, emiatt a felsorolt járatok közlekedési rendje ideiglenesen módosul.

A kiskörúti villamosok a pesti belvárosban nem közlekednek, így ezen a szakaszon – a Deák Ferenc tér M és a Szent Gellért tér M között – az M3-as metrópótló busz és az M4-es metróvonal igénybevétele javasolt, továbbá a Zugló vasútállomástól a Fővám térig meghosszabbított útvonalon közlekedő 72-es trolibusz is.

A budai oldalon a villamosok a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek: az 56A és a 61-es villamosok július 14-én és 15-én a Széll Kálmán tértől indulnak, előbbi a Krisztina körúton és a Bartók Béla úton át Kelenföld vasútállomás M-ig (a 49-es villamos helyett), utóbbi pedig az Alkotás utcán és a Fehérvári úton a budafoki Városház térig jár (a 47-es és 48-as villamosok helyett). A Savoya Park a Móricz Zsigmond körtér felől a 17-es villamossal érhető el.

A 7-es autóbusz mindkét irányban megáll a Gárdonyi tér megállóhelyen is, továbbá alternatív eljutási lehetőséget biztosít a belváros és a Bartók Béla út térsége között.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek