Behajtani tilos - ti mit szólnátok egy ilyen projekthez?

Desktop
Fotó: Christian Fürthner
Fotó: Christian Fürthner

Ideiglenesen kirendelt rendőrökkel, polgárőrökkel, a park, a járda, a játszótér rovására kialakított parkolókkal próbálnak az iskolák megküzdeni a reggeli csúcsforgalommal.

Mármint azzal a csúcsforgalommal, amit azok a szülők hoznak létre, akik autóval hozzák a gyereket. Esetleg még a szomszéd gyerekét is. És persze mindenki siet, mindenki késésben van, mindenki ha lehet, az iskola kapujában állna meg, csak egy fél pillanat az egész, most miért baj az?

Próbáltátok már megszámolni, hány autó ez reggel? Hány dühös szülő, síró gyerek, mennyi megkarcolt ajtó és letaposott bokor és fű?

A bécsieknek kezd elegük lenni az ilyesmiből, és teljesen más megoldást próbálnak ki most hétfőtől az egyik leopoldstadti iskolánál: iskolakezdéskor egy fél órára egyszerűen tilos behajtani az iskolát közvetlenül érintő utcaszakaszokra. Így:

:

A  "próbaüzem" november elejéig tart. Addigra kiderül, beválik-e a módszer.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek