Ha van autód, ezt mindenképp jó tudnod, erre készülj

Desktop
(forrás: smalanningen.se)

A héten teljesen megváltozik az üzemanyagok hivatalos jelölése a benzinkutakon  - írja a Vezess.hu. Október 12-étől, péntektől ugyanis a tervek szerint hivatalosan eltűnik az oktánszámra alapuló jelölés, tehát a jól ismert 95-ös, dízel és a többi felirat. Helyettük a benzint egy E betű és egy szám, a dízelt pedig egy B betű és egy szám jelöli majd - nem csak nálunk, az egész EU-ban.

Íme, mire számíthatunk:

Most pedig némi magyarázat a fenti ábrához: a benzinnél az E5 a 95-ös vagy 98-as oktánszám és maximum 5% etanol, az E10 95-ös vagy 98-as oktánszám és 10% etanol és az E85 85% etanol, az ilyen típusú üzemanyaggal működő járműveknek.

Magyarországon tán nem túl szerencsés pont B-vel jelölni a dízelt, ahol ugye benzinnek mondjuk a másik típusú fő üzemanyagot, de szerencsére a kutak fent hagyhatják a régi jelöléseket is az újak mellett - írja az oldal.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek