Hírek a battai vasútvonal mellől

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: NIF ZRt.
Fotó: NIF ZRt.

Érd, Háros és Budatétény új hídszerkezete is elkészült már a százhalombattai vasútvonalon, számolt be a kivitelező a Magyar Építőknek.

Most ezek a munkák folynak éppen:

  • Budafokon a Háros vasútállomás közelében a Vágóhíd utca felett átvezető régi vasúti hidat elbontották, ennek helyén új hídszerkezet épült. Jelenleg közműépítési és útépítési munkálok zajlanak, emiatt a Vágóhíd utcai átjáró közúti zárása tervezetten 2019. február közepéig lesz érvényben.
  • A Növény utcánál új pálya is épül.  A beruházás keretében szintén megújul Budatétény megálló közelében, az M0-ás és a 6-os főút kereszteződésében a Növény utca vasút alatti átvezetését biztosító hídszerkezet, valamint a Növény utca is átépítésre kerül. Itt a fő hídszerkezet már elkészült, jelenleg a táblás kereszteződések elbontása, a turbó körfogalmak, a kétszer egysávos útpálya valamint a gyalog- és kerékpárút kiépítése zajlik. A munkálatok továbbra is teljes lezárás mellett zajlanak, tervezetten 2019. április végéig.
  • Nagytétényben az Angeli út közúti átkelőjénél is dolgozik a kivitelező. A vasúti sínpárok fektetését már befejezték. A teljes útzárat október közepén ütemterv szerint feloldották, jelenleg félpályás útzár mellett folytatódik tovább a munka várhatóan december közepéig.
  • Érd központjában a vasútvonal és a Balatoni út keresztezésben lévő hídon a fő szerkezetépítési munkák már lezajlottak. A hídépítés további kiegészítő munkálatai miatt részleges forgalomkorlátozás lesz érvényben a Balatoni úton 2018.11.12 – 2018.11.17. között, 08:00 – 16:00 óráig tartó időszakokban.

A vonatok Kelenföld és Százhalombatta között továbbra is "vágányzári menetrend" szerint közlekednek.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?