A szombati bombátlanítás: jönnek az információk (és mi folyamatosan frissítjük)

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ez a fotó régebben készült, akkor egy féltonnás bombát emeltek ki a Dunából, kép: MTI, Szigetvári Zsolt
Ez a fotó régebben készült, akkor egy féltonnás bombát emeltek ki a Dunából, kép: MTI, Szigetvári Zsolt

Szombaton, március 23-án emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán tavaly késő ősszel megtalált két egytonnás robbanótestet. A lakosság biztonsága érdekében a környéken élőknek el kell hagyniuk a területet, illetve útlezárások, menetrend-változások is lesznek.

Akiket közvetlenül érint a kiürítés, már megkapták az értesítőjüket, hogy fel tudjanak készülni. Nekik igyekszünk a felmerülő kérdéseket megválaszolni, mindenki másnak pedig folyamatosan adjuk közzé a híreket: tömegközlekedés, útlezárás, érdekességek.

Még egyszer, azoknak "akiknek mennie kell":

A kiürítés idejére Budafok-Tétény Önkormányzata befogadóhelyeket biztosít a közelben:

A gondozásra szoruló lakosok és szükség szerint gondozóik elhelyezését a Kolonics György Általános és Köznevelési Sportiskolában (1221, Budapest, Tompa utca 2-4.) biztosítják. Aki egészségi állapota miatt szállítást, különleges ellátást igényel, jelentkezzen a +36-1-229-2691 vagy a +36-20-432-2566 számon, illetve a befogadas@bp22.hu email címen. Ezt ugyan már március 19-ig  meg kellett volna tenni (benne volt az értesítőben), de talán most sem késő.

Sokan jegyezték meg, hogy "én bizony nem megyek sehova, majd jól lehúzom a redőnyt". 10.00 órától kezdődően a rendőrség kényszerintézkedést foganatosít a terület kiürítésére. A kiürítés a ti biztonságotok érdekében történik, nem választható, nem kedv kérdése, még ha kényelmetlen is. És az állatokat se hagyjátok otthon. 

Nagyon klassz kezdeményezés, hogy azok az üzletek, terek, könyvtárak, sőt magánszemélyek, akik kívül esnek a lezárt területen, közülük sokan kinyitják a kapuikat, ajtajukat, hogy hozzájuk húzódjatok be. 

Csepeliek, figyelem!!!!

A rendőrségi tájékotató szerint  Csepelen is lezárás:

2019. március 23-án 7 órától VISSZAVONÁSIG lezárják: a Budapest XXI. és XXII. kerület  

 • 6-os számú főút Savoya Park és a budafoki lehajtó között,
 • a Duna folyam - Vágóhíd u. - Nagytétényi út - Borkő u. - Őrnagy u. - Dévény u. - Pannónia u. - Ferenc u. - Mező u. - Temető u. - Kereszt u. - Kálváriahegy u. - Savoyai Jenő tér - Mária Terézia út - Kuruc köz - Városház tér - Duna folyam által határolt terület,
 • a Duna folyam - Rózsa utca - Salak utca - Perem utca - Metrans Danubia Kft telephely által határolt terület.

Végre egy térkép (ha nem is kattintható közvetlenül, de legalább látjátok, mekkora területről van szó:

És a vasúti tájékoztató:

A vonatközlekedés 23-án, szombaton várhatóan 10 és 16 óra között szünetel a Kelenföld és Érd alsó közötti vonalszakaszon.

Részletesebben:

Szombaton 10 óra előtt:

 • A Déli pályaudvarról, illetve Kőbánya-Kispestről induló és oda érkező vonatok menetrend szerint, teljes útvonalukon járnak.
 • A Székesfehérvárról Kőbánya-Kispestre 10:31-kor érkező G43-as gyorsított vonat, a Dunaújvárosból a Déli pályaudvarra 10:19-kor érkező S42-es személyvonat, illetve a Nagykanizsáról ugyancsak a Délibe 10:24-kor érkező gyorsvonat is közlekedik még.
 • A Déli pályaudvarról a menetrend szerint 10:10-kor induló Z30-as jelzésű vonat korábban, 9:50-kor indul és teljes útvonalán módosított menetrend szerint halad.

Szombaton 10 órától:

 • A rendőrségi zárás miatt nem közlekednek a vonatok Kelenföld és Érd alsó között, ezen a szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Kőbánya-Kispestről menetrend szerint 9:57-kor induló S36-os vonat csak Kelenföldig megy, ezt követően a többi S36-os jelzésű vonat is csak Kelenföldig közlekedik.
 • A G43-as vonatok Kőbánya-Kispest és Kelenföld, illetve Érd alsó és Székesfehérvár viszonylatban járnak, Kelenföld és Érd alsó között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok Kelenföld és Érd alsó között az Angeli utca/Nagytétényi út BKK-megállónál és Budapest, Tétényi út autóbusz megállóhelynél állnak meg, amelyek közel vannak a Kastélypark, illetve Tétényliget vasúti megállókhoz. Érd alsó és Székesfehérvár között a G43-as vonatok menetrendjei változatlanok.
 • A Déli pályaudvar és Kelenföld között 15 percenként közlekednek a vonatok. Ezek a járatok biztosítják az eljutást a Déliből utazóknak a Kelenföldről induló pótlóbuszokhoz.
 • A Z30-as székesfehérvári zónázó vonatok helyett Kelenföld és Érd alsó között szintén pótlóbuszok közlekednek, amelyek a két állomás között nem állnak meg. Érd alsótól Székesfehérvárig változatlan menetrend szerint járnak.
 • A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi S40/S42-es vonatok csak Érd felsőig közlekednek és onnan is indulnak. A Budapestről induló és oda érkező utasok Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszokkal utazhatnak, ezek a két állomás között nem állnak meg. Az érdi utasok az Érd alsótól induló pótlóbuszokkal utazhatnak Budapestre.

Távolsági vonatok:

 • A nagykanizsai, veszprémi és szombathelyi gyorsvonatok csak Székesfehérvártól, illetve Székesfehérvárig közlekednek. A gyorsvonatok utasainak Székesfehérvárra a Z30-as vonatokkal, illetve pótlóbuszokkal biztosított az eljutás.
 • A pécsi és a kaposvári InterCity vonatok a vágányzári menetrend szerint továbbra is csak Százhalombattáról indulnak és oda is érkeznek. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok közlekednek.

Azoknak, akik azt fontolgatják, nem fogadnak szót, és inkább otthon várják ki, mi lesz: ez a videó Münchenben készült, ott pár éve találtak egy (azaz egy) és csak 250 kilós ilyen romboló bombát, akkor azt a helyszínen kellett felrobbantani, mert az állapota miatt nem lehetett elszállítani, ekkorát szólt.

Meg is érkezett az első BKK-s tájékoztató:

Szombaton, kb. 7-10 óra között a Budafok vasútállomás – Háros vasútállomás – Mézesfehér utcai lakótelep – Budafoki temető által határolt területen közlekedő járatokra CSAK FELSZÁLLÁS lehetséges. Ezt követően a hatósági zárás feloldásáig a fenti szakaszon az autóbuszok nem járnak.

Azaz 10 órától visszavonásig

 • Az 58-as autóbusz Városház tér és Jégmadár utca között nem közlekedik. A 158-as autóbusz Városház tér és Jégmadár utca között nem közlekedik. A Gádor utca és Háros utca felé való eljutás a Kelenföld vasútállomásról induló 141-es és 250-es autóbuszokkal lehetséges.
 • A 141-es autóbusz Savoya Park és Promontor utca között nem közlekedik.
 • A 250-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Lőcsei utca, Víg utca (Sporttelep), Mező utca, Komló utca, Tóth József utca, Városház tér, Savoyai Jenő tér, Leányka utcai lakótelep, Savoya Park megállót.

 • A 33-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Savoyai Jenő tér, Városház tér, Tóth József utca, Vágóhíd utca, Háros vasútállomás, Háros utca megállót.
 • A 133E autóbusz Savoyai Jenő tér és Budatétényi sorompó között nem közlekedik. Megosztott útvonalon jár majd – Újpalota, Nyírpalota úttól a Savoyai Jenő tér (Törley tér)-ig, valamint Nagytétény, Erdélyi utcától Budatétény vasútállomás (Campona) végállomásig. A belváros és Budafok – Budatétény között a Háros utcán, a Tegzes utcán és a kelenvölgyi Ady Endre úton át terelt útvonalon közlekedő 33-as, 114-es és 213-as autóbuszokkal lehet utazni.
 • A 114-es, 213-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Háros utca, Háros vasútállomás, Vágóhíd utca, Tóth József utca, Városház tér, Savoyai Jenő tér, Leányka utcai lakótelep megállót.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek