Hogyan jussunk ki a reptérre ezentúl?

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció, fotó: portfolio
A kép csak illusztráció, fotó: portfolio

Nemsokára indul a hármas metró déli szakaszának felújítása, a szerelvények csak a Nagyvárad térig járnak majd, onnan pedig metrópótlóval utazhatunk. Szóval, ha nyaralni, utazni készülsz, vagy valaki elé mész a reptérre, ezek a lehetőségeid lesznek idén nyáron:

Ha sok a csomagod, gyerek a nyakadban, vagy nehezen mozogsz (sokszor kell átszállni), a taxin felül két lehetőséged van: 

  • az iránytaxi - előre, akár online is megrendelheted és fix áras, a címet beírva látod, mennyibe fog kerülni (ide kattintva éred el)
  • megkérni a szomszédot, jó ismerőst, vigyen ki autóval - nem környezetbarát, nem korszerű, de praktikus. Saját autóval csak akkor menj, ha rengeteg pénzed van, a reptéri parkolás (mint bárhol máshol), sokba kerül. Így, ha a jó barát nem akar integetni, mikor felszállsz, az első öt percet - mind a prémium, mind a sima parkolóban - ingyen meg lehet úszni. Most így néz ki a parkoló-terület, de a meg nem épülő parkolóház miatt ígérték, hogy nyárra kialakítanak még több helyet.

Bátrabbaknak, környezetbarátabbak, autó nélkülieknek:

  • valahogy elérni a 200E buszt. Amikor hozzákezdenek a déli szakasz pótlásához, a reptéri busz bejön egészen a Nagyvárad térig. Szóval, a hármas metróról nem kell pótlóra szállni.
  • vonattal Ferihegy 1-ig (és onnan tovább a 200E busszal, mint eddig).  A vonatokra a Nyugatiban, Zugló (néha) Kőbánya-alsó, Kőbánya-Kispest állomásokon föl tudsz szállni, könnyítés a metrópótlás idejére, hogy az úgynvezett felárköteles vonatokra is felszállhatsz erre a szakaszra külön fizetés nélkül, ha van Budapest bérleted, vagy olyan csomagjegyed, amiben annak megfelelő szolgáltatások vannak. 
  • Ha nincs bérleted, vagy utálsz ezerszer átszállni, a 100E busz a neked való: a Deák tér és Ferihegy 2 között jár, nem érvényes rá a bérlet, a "sima" buszjegy, 900 forintért kell rá jegyet venni. A repülőtéri volnaljegyet az automatákból, vagy az ügyfélszolgálatokon is beszerezheted előre. (65 év felettieknek és 6 év alattiaknak ugyanúgy ingyenes, mint a többi tömegközlekdés.) A Deák és a reptér között csak az Astoriánál és a Kálvinon áll meg, hétköznap húsz percenként, április egytől vasárnap tíz percenként jár. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?