Új közbeszerzést írtak ki az új, déli Duna-híddal kapcsolatban

Desktop
(fotó: budapest.hu)
(fotó: budapest.hu)

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. új közbeszerzést írt ki az új budapesti Duna-híddal kapcsolatban.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent ajánlati felhívásban ezúttal az új, déli Duna-híd független statikai számításainak elkészítésére és tervellenőrzési feladatok ellátására keresnek jelentkezőt.

Mint korábban megírtuk, a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd, ami Újbudát és Csepelt kötné össze, 2028 és 2033 között épülhet meg. Az új híd közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, Ferencváros, valamint Kispest és Kőbánya között.

A várható forgalmi változásokról készült hatástanulmány szerint az új híd megépülésével naponta több mint 30 ezer gépjárművel csökkenhet a belvárosi hidak, valamint napi csaknem 8 ezer autóval az Üllői út forgalma. Egy új, déli körgyűrű alakul ki, a kötöttpályás közlekedéssel együtt kétszer három sávos új közlekedési korridor jön létre Buda és Pest között.

A beruházással kapcsolatban ugyanakkor kérdések is felmerültek. A híddal összefüggésben megépülő 2x2 sávos utat ugyanis a Határ út mentén tervezték megépíteni, aminek így áldozatul esne a Ferencvárost és Kispestet határoló Kiserdő. A környéken lakók szeretnék ezt elkerülni, illetve elérni, hogy nekik is beleszólásuk legyen a kérdésbe, ezért petíciót indítottak a közvetlen beleszólás lehetőségét megteremtő társadalmi egyeztetésért.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek