Hajóbaleset: Csepelen folytatják a Hableány szemléjét – fotógaléria

Desktop
A Clark Ádám úszódaru kiemeli a Hableány roncsát (fotó: Mónus Márton - MTI)

A csepeli szabadkikötőbe viszik a május 29-i balesetben elsüllyedt, majd kedden kiemelt Hableány turistahajót, ahol hajózási, nautikai és műszaki szakértők, valamint az ügyészség munkatársainak bevonásával vizsgálják a roncsot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gál Kristóf elmondta, Csepelen már napokkal ezelőtt kialakították a helyszínt a szemléhez, amit már a mentéssel egy időben megkezdtek, hogy a kiemelés során keletkezett elváltozásokat is rögzíteni tudják.

Búvárok a kiemelést követően a víz felszíne felett vizsgálták a roncsot (fotó: Mónus Márton - MTI)

A mentés alatt négy holttestet emeltek ki, azonosításuk folyamatban van, de vélhetően az egyik halott a hajó magyar kapitánya, egy másik pedig a hajó hatéves gyerekutasa – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy még négy embert keresnek.

A mentőalakulat tagjai tisztelegnek a turistahajó roncsából kiemelt holttest mellett (fotó: Mohai Balázs - MTI)

Gál Kristóf emlékeztetett, a balesettel összefüggésben a BRFK nyomoz, jelenleg egy gyanúsított van, a szállodahajó ukrán kapitánya.

A szóvivő elmondta azt is, hogy hétfőn a Viking Sigyn szállodahajó „egyéb okok miatt” ismét Magyarországra érkezett, és mivel szükségessé vált új bizonyítékok beszerzése, valamint a tényállás teljes körű tisztázása, a rendőrség új szemlét tartott a hajón.

„A szemle során olyan bizonyítékot szereztek, amely vélhetően teljesebb képet ad a történtekről” – tette hozzá a szóvivő.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?