Oldtimerek a Kastélymúzeumnál

Desktop

Idén már tizenharmadik alkalommal kerül sor a Budapest Classic Grand Prix oldtimer autós túrára. A márkafüggetlen autós eseményen június 22-én mintegy kilencven résztvevőből álló autókaraván kanyarog a fővárosban. A változatos mezőnyt zömében harminc évnél idősebb járművek alkotják, melyek itiner alapján haladnak Budapest nevezetes helyszínei között.

A guruló múzeum korelnöke az 1923-as gyártású Salmson VAL 3 GP, mely a korabeli Light Racing Car kategória egyik versenyautója (1921-25). Ezek a versenyek legtöbbször megbízhatósági, hosszútávú viadalok voltak, Le Mans-ban a Salmson gyár kereskedelmi igazgatója nyerte a kategóriát, versenytársai a Bugatti, az Amilcar és a Delage voltak. Kevés példány maradt meg az elmúlt 90 év alatt. Az 1954-es sirályszárnyas Mercedes-Benz 300SL is különleges modell, hiszen korának leggyorsabb autója volt vagy az 1974-es Ferrari 308 Dino GT4. 

Délelőtt 11 és 12 óra között az összes járművet láthatjátok a Nagytétényi Kastélymúzeumnál, ahol az autózás történetét felvonultató guruló múzeum tagjai, a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók egy ügyességi feladat végrehajtása közben mozgásban is láthatók, hallhatók és "érezhetők". 

Az autók egymás után érkeznek a helyszínre, a legidősebb járművek a mezőny elején haladnak majd - hogy pontosan milyen autókra számíthattok, itt a benevezettek listája

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?