Nem fér ugyan be az új, ultramodern emeletes vonat az alagútba, de a MÁV szerint ez nem probléma

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

Új, ultramodern, emeletes KISS vonatokat rendelt a MÁV, melyek azonban 20 centi híján nem férnek be az alagútba a Déli pályaudvarnál.

A vonatokat a balatoni vonalon is üzembe tervezték állítani - írja az Index.

Ez azonban nem probléma a MÁV szerint, mert az első 11 emeletes vonat úgysem a Balaton felé jár majd, hanem a Szolnok-Cegléd és Vác vasútvonalon kezd 2020 január 31-től, ahol nincs ilyen jellegű probléma, mert a vonatok a Kökinél is elférnek a felüljárók alatt. A nyári menetrendi időszakban Balaton és Velencei-tó felé közlekedő vonatok pedig Kelenföldről és Kőbánya-Kispestről tudnak fordulni.

A Budapest-Déli–Kelenföld szakaszon található alagútban való közlekedtetéshez annak átépítése szükséges - írja a MÁV. 

A MÁV összesen 19 darab emeletes motorvonatot rendelt a svájci Stadlertől, darabját öt és fél milliárd forintért. A  nagy befogadóképességű vonatok 600 ülőhelyesek. Óránként 160 kilométer végsebességgel tudnak közlekedni, korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált tágas utastérrel rendelkeznek. Akadálymentesek, négy kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi szállítására alkalmas a vonat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek