Az 1-es villamos július 9-étől jár majd meghosszabbított vonalán, Kelenföldig

Desktop

Jelenlegi információnk szerint az 1-es villamos a Kelenföldig három megállónyival meghosszabbított szakaszán július 9-én, körülbelül 16 órától indul a közlekedés. Összeszedtük, hogy a jelen pillanatban mit lehet erről tudni.

Most még tart a járművezetők útvonalbejárása. Aztán persze lesz egy kis átadóünnepség, s az 1-es villamos - jelenlegi információnk szerint - július 9-én, kedden 16 órától szállít először utasokat a Kelenföldi pályaudvarig meghosszabbított szakaszon. A Tétényi útnál és a Bártfai utcánál a vonalon megszokott középperonos megállók épültek. A most kialakított kelenföldi végállomáson a szerelvények félreállításához is kiépítettek vágányokat, így a tárolás és visszafordítás kényelmesebb lesz, mint a Fehérvári úti ideiglenes végállomáson. A vonalhosszabbítással egy új és nagy forgalmú villamos-kereszteződés jön létre a Hengermalom- Etele - Fehérvári út sarkán. Ennél is fontosabb, hogy az itteni ideiglenes végállomás megszűntével a szerelvények feltorlódása is a múlté lesz. Így az Albertfalva - Budafok és Kamaraerdő felé átszálló utasok a szerelvényekben való esetenkénti várakozás helyett, a Fehérvári úti villamosok közelében szállhatnak le.

Úgy tudjuk, hogy a 103-as autóbusz mégsem szűnik meg, hanem erősen ritkítva, s csökkentett üzemidővel jár majd a jelenlegi útvonalán. A korábban társadalmi egyeztetésre kért buszhálózat módosításból egyelőre nem lesz semmi, így a 153-as és a 154-es autóbuszok vonala ugyancsak változatlan marad, s nem indul be a korábban elképzelt 203-as autóbusz sem a Kelenföld – Galvani út – Budafoki út – Móricz Zsigmond körtér útvonalon sem.

Változik viszont az éjszakai autóbusz-közlekedés. A 901-es járat az óbudai Bécsi út – Vörösvári út sarkától nem csak a Közvágóhídig jár majd, hanem nagyjából a villamost kísérve egészen a Kelenföldi pályaudvarig. A 901-es busz az Etele út – Hengermalom út – Budafoki út – Lágymányosi híd útvonalon át ér a pesti oldalra. Ha mindenhol a villamospályához legközelebb eső úttesten haladna, akkor több helyen nem tudna megállni. Így a Kelenföldi Hőerőműnél és a Dombóvári útnál is fel-le lehet majd róla szállni. A járat továbbra is 30 percenként közlekedik majd, míg az 1-es villamos hosszú szakaszát szintén éjszaka pótló másik buszjárat, a 918-as változatlan útvonalon és szintén 30 percenként közlekedik majd. A két járat a közös szakaszán összehangoltan 15 percenként felváltva követi majd egymást.

Az óbudaiaknak felhívjuk a figyelmét, hogy a jelenlegi tervek szerint a 937-es számjelzés megszűnik, az éjszaka folyamán egy igényvezérelt fordulóval közlekedő járat is 901-es jelzést kap. A menetrendben csillag jelzi majd, hogy igény szerint tovább is jár majd, az Erdőalja út – Máramarosi úti szakaszon. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek