A nagy négyes-hatos felújítás: szombattól rengeteg minden megváltozik a budai oldalon

Desktop
A kép csak illusztráció, forrás: flickr
A kép csak illusztráció, forrás: flickr

Szombattól, július 6-tól a budai szakaszt is eléri a négyes-hatos villamos pályájának felújítása. (Eddig inkább csak a pesti hídfő körüli forgalmat érintette a változás.)

  • a 4-6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és az Oktogon között pótlóbusszal lehet utazni. A 17-es villamos rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár, a 19-es villamos pedig sűrűbben közlekedik. A 102-es autóbusz Széll Kálmán tér, illetve a 91-es, a 191-es, a 291-es, valamint a 931-es autóbusz Rómer Flóris utca és a Margit híd, budai hídfő megállót áthelyezik.
  • lezárják a belső sávot a Margit körúton a Széna tér és az Erőd utca között, valamint a Török utcától a Horvát utcáig a Széll Kálmán térre vezető oldalon (várhatóan szeptember elejéig). A Margit körút a Margit híd és a Török utca felől is csak egy sávon érhető el.
  • buszsávot jelölnek ki a Tölgyfa utcában a Bem József utcától a Henger utcáig.
  • a Kis Rókus utcából és a Horvát utcából csak jobbra lehet kanyarodni, a Fekete Sas utcából pedig csak balra lehet kihajtani, a Rómer Flóris utca felé nem. (A Margit körutat a Bem József utca – Tölgyfa utca – Fekete Sas utca kerülő útvonalon lehet elérni.)
  • július 11-től a Margit körútról nem lehet jobbra kanyarodni a Henger utcába.
  • a 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbuszokkal lehet utazni a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között. A Corvin-negyednél az ideiglenes peront megközelíteni és elhagyni csak a Pál utcai gyalogátkelőhely felé lehet. A felújítás idején sűrűbben közlekedik a 2-es villamos és az M4-es metró.
  • nagyon kérik az autósokat, hogy ne használják a buszsávokat, illetve a József körúton a Csepreghy utcánál ne álljanak meg a sárga csíkozott területen, segítsék az autóbuszok visszafordulását.  
  • a pótlóbuszok közlekedését segítve több csomópontban áthangolták a jelzőlámpa-programokat is, ezért munkanapokon a Nagykörúton és az ide vezető utakon torlódásra, hosszabb menetidőre kell számítani, érdemes más útvonalat választani.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek