Buszsávok használatát ellenőrzik a rendőrök

Desktop
(forrás: police.hu)
(forrás: police.hu)

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a reggeli és délutáni csúcsidőben a buszsávok használatát. Az ellenőrzés célja, hogy ezeket kizárólag az arra jogosult gépjárművek használják, vagyis a menetrend szerint közlekedő autóbuszok és trolibuszok, a megkülönböztető jelzéssel felszerelt mentő, tűzoltó és rendőrségi gépjárművek, a betegszállító járművek, a taxik, a motorkerékpárok, valamint éjszakai időszakban a szemétszállító járművek – figyelmeztet a BRFK.

 (forrás: police.hu)

A buszsávot a kerékpárosok kizárólag akkor vehetik igénybe, ha azt az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki és erre utaló külön jelzőtábla számára megengedi ott a közlekedést.

A BRFK az ellenőrzéseket a főváros főbb közútjain a nyári időszakban is folyamatosan végzi, a szabálytalanul közlekedőkkel szemben a rendőrök intézkednek - írták.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek