Ne felejtsétek, augusztus tizedikével megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

Desktop
Itt keressétek ezentúl a buszokat, forrás: Volánbusz
Itt keressétek ezentúl a buszokat, forrás: Volánbusz

Az utolsó autóbusz augusztus 10-én nulla óra ötkor (az pénteken éjfél után) gördül ki a Volánbusz Széna téri autóbusz-állomásáról, és az állomás ezzel megszűnik.

A Zsámbéki-medence felé közlekedő autóbuszok ettől fogva (azaz augusztus 10-én az első 5 óra tízkor) a Széll Kálmán térről, a Dékán utca kereszteződésénél kijelölt megállóhelyekről indulnak - a menetrend nem változik.

A Budapestre érkező autóbuszok végállomása is a Széll Kálmán tér.

A Széll Kálmán téren csak előre megváltott menetjeggyel vagy bérlettel lehet a buszokra felszállni: ezeket a BKK ügyfélközpontjában mindennap 5:30 és 22:00 között, illetve a kocsiállások környezetében elhelyezett automatákból vehetitek meg.

  • 1-es kocsiállásról induló autóbuszok:
  • 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 789, 791
  • Célállomások: Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom
  • 2-es kocsiállásról induló autóbuszok:
  • 793, 794, 795
  • Célállomások: Budakeszi, Páty, Zsámbék, Telki, Perbál, Budajenő, Tök

A megállóhelyekhez 3 db 50-55 fő befogadására alkalmas fedett utasvárót telepítenek majd.

Az autóbuszoknak nem ez a végállomása, itt csak az utasok szállnek le és fel. Az autóbuszokat a Déli pályaudvarnál fogják tárolni, a járatok a Széll Kálmán téri megállóhelyre – forgalomtól függően - 15 perccel az indulás előtt érkeznek. A Déli pályaudvari üzemi tároló tervezéséhez és engedélyeztetéséhez csak most kezdenek hozzá, és ha minden jól megy, október-novemberben kezdődhet a kivitelezés. (Az még 2-3 hónap, a téli időjárástól függően.)

A Széna tér átalakításához szükséges terveket már tavaly tél eleje óta készítik, konkrét terveket még nem láttunk, de így szeretnék átalakítani.

Szombaton mindenesetre az autóbusz-állomás elbontásával megkezdődik a tér felújítása. Megszüntetik az Ostrom utca és Hattyú utca közötti parkolót és felújítják a Csalogány és Hattyú utca térhez kapcsolódó útszakaszát. 

A terület felújításának terveit 2018-ban fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A fejlesztés azzal a céllal valósul meg, hogy a Széna térnek ne csak közlekedési funkciója legyen, hanem a felújított Széll Kálmán térhez illeszkedő, nagyobb zöldterülettel rendelkező közterület jöjjön létre.  A tér és környezetének felújítása várhatóan 2020 végén fejeződik be.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek