Őrült hőhullám a buszokon - nem javítják hatékonyan a kipurcanó klímaberendezéseket

Desktop

A másodfokú hőségriasztás ellenére több mint 300 BKV-buszon nem működik a klímaberendezés, ami a BKV légkondicionálóval felszerelt buszainak több mint harmadát jelenti – közölte hétfőn a Közlekedő Tömeg Egyesület. 

Az egyesület két forgalmas dél-pesti vonalon végzett műszeres mérést, és 40 fokhoz közeli meleget is tapasztalt a járatokon. A mérés ideje alatt a külső hőmérséklet 32°C volt, holott az előírások szerint a járműveket 26 fokra kellett volna hűteni - olvastuk a HVG weboldalán.

A Széll Kálmán térről induló 4-es, 6-os villamospótlón is végeztek műszeres mérést, itt volt, hogy meg is haladta a 40 fokot a hőmérséklet. A legtöbb panasz az 5-ös, 7-es, 9-es, 4-es, 6-os, 200E, 136E, 194M, 223M, 32-es és 21-es vonalakon közlekedő buszokra érkezett.

Az egyesület szerint a klímaberendezéseket nem javítják hatékonyan, gyakran jönnek ugyanis bejelentések kis időeltéréssel ugyanazon járművekre.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek