Indulhat a szentendrei és a ráckevei-csepeli HÉV-ek összekötésének tervezése

Desktop
Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Kormánydöntés már tavaly novemberben született róla, de mostanra lett csak kivitelező: átfogó feladata van (13,7 milliárd forintos keretösszeggel), ami az északi és a két déli HÉV-vonal felújításával, illetve az észak-déli vonalaknak az összekötésével kapcsolatos tervezési feladatokat foglalja magában.

A fejlesztés célja, hogy megkezdődjön a H5-ös szentendrei, a H6-os ráckevei és a H7-es csepeli HÉV-ek korszerűsítésének, összekötésének tervezési előkészítése az észak-déli városi-elővárosi vasúti tengely fejlesztésének előkészítéseként.

Ez tulajdonképpen három részfeladat,

  • a H7 Csepeli és H6 Ráckevei HÉV vonalak korszerűsítése, összekapcsolása és meghosszabbítása a Kálvin térig
  • a H5 Szentendrei HÉV vonal korszerűsítése
  • és részletes megvalósíthatósági tanulmány készítése az észak-déli városi-elővárosi gyorsvasút fejlesztésének Duna alatti összekötésére.

A végeredmény pedig egy átszállásmentes, vagy kevesebb átszállással járó közösségi közlekedés, új HÉV járművek közlekedéséhez szükséges infrastruktúra tervezése, magasabb szolgáltatási színvonalú közösségi közlekedés megteremtése, a HÉV vonalakon az utazási sebesség növelésének lehetősége, az esélyegyenlőség biztosítása, az utazási komfort és az utastájékoztatás minőségének javítása, a HÉV vonalak környezetének rendezése, a közvetlen belvárosi kapcsolat létesítése a metróvonalakkal.

A projekt nyertese - mint ahogyan a portfolio.hu is beszámolt róla - a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt., az 13,7 milliárd forint 85% az uniós Kohéziós Alapból származik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek