25 éves lesz a Budafoki Dohnányi Zenekar, ősbemutatóval ünnepelnek

Oszd meg másokkal!

Desktop

Vajda János zeneszerző a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) megalakulásának 25. születésnapjának alkalmából komponált egy darabot, amely először a zenekar április 25-i jubileumi hangversenyén lesz hallható a Müpában - mondta el Hollerung Gábor zenekarvezető az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Vajda János Pieces symphoniques - des memoires de Mme Karnyó című alkotásának ősbemutatója mellett Jean-Philippe Rameau operáinak szimfonikus részleteiből összeállított Une symphonie virtuelle című kompozíció és Beethoven 2. szimfóniája hangzik el a koncerten, amelyet az együttes névadója, Dohnányi Ernő virtuóz darabja zár.  

Az igazgató, aki egyben a jubileumi koncert karnagya is, kiemelte, hogy büszke zenekara eredményeire. Mint elmondta, 2017-ben mintegy 100 koncertet adtak, ebből is látszik, hogy "az együttes az ország legnagyobbjai közé sorolandó".

Hollerung Gábor kitért arra is, hogy a zenekarban több kamaraegyüttes - többek között a BDZ Quartet, saját big band és a Swing a la Django - működik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek