Magyar Örökség díjat kapott a Nádasdy iskola

Desktop
Forrás: wikimedia commons
Forrás: wikimedia commons

Örökségteremtő, hagyományéltető tevékenysége elismeréseként Magyar Örökség díjat vehet át a Budafok-tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola március 24-én 11 órakor a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. 

Az iskola számos későbbi Kossuth-, Liszt- és Munkácsy-díjas művészt nevelt.

A Magyar Örökség díjat Farkas Balázs, Fekete György és Makovecz Imre javaslatára a Magyarországért Alapítványkuratóriuma hozta létre 1995-ben. A Magyar Örökség díj gondozását 2003-tól a Magyar Örökség és Európa Egyesületvette át. A díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a magyarság „láthatatlan szellemi múzeumát”.

Évente négy alkalommal, esetenként hét-hét díjat osztanak ki. Kulturális műsor keretében kerül kiosztásra a Magyar Öröksége díj. A díjazottak nevét és a laudációkat az ún. „Aranykönyv” őrzi.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek