Házhoz viszik a könyvtárat: folytatódik ez együttműködés a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral

Desktop
Fotó: lithub
Fotó: lithub

A kulturális esélyegyenlőség biztosítása érdekében meghosszabbította együttműködését az önkormányzat és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, így folytatódhat a kerületben a Könyvet házhoz szolgáltatás, számolt be az egyezségről a kerület oldala.

A Könyvet házhoz szolgáltatás több mint 10 éve működik kerületünkben, az önkormányzat Szociális Szolgálatának és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két kerületi tagkönyvtárának közreműködésével. Az ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően átmenetileg vagy tartósan házhoz kötöttek juthatnak könyvekhez, hangos könyvekhez, CD-khez, öregbetűs könyvekhez, sőt, akár CD-lejátszóhoz is. Bár az igénylők többsége az idősebbek közé tartozik, veszélyeztetett terhes kismamák vagy baleset miatt ideiglenesen házhoz kötöttek számára is nyitott a lehetőség. A könyvtár munkatársai a dokumentumok és a lejátszóeszközök biztosítása mellett a szolgáltatás koordinálását végzik, melyhez az önkormányzat kisbusz és sofőr biztosításával járul hozzá.

–  Van 2-3 olyan talpraesett rászoruló olvasónk, aki már az internetes katalógusból válogat, a többiekkel telefonon egyeztetjük, mit olvasnának szívesen – meséli Varga Mónika könyvtárvezető, a szolgáltatás koordinátora arról, hogyan választják ki a rászorulók a távolból, mit olvasnának szívesen. „Sokakat jól ismerünk már, tudjuk, miket olvasnak szívesen, így mi magunk is tudunk nekik ajánlani.”

A tavalyi év folyamán közel 1800 dokumentum jutott el a szolgáltatásnak köszönhetően a kerületi rászorulókhoz.

A jogosultak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két kerületi tagkönyvtárában jelezhetik igényüket telefonon és emailben, itt találod az elérhetőségeiket:

Budafoki Könyvtár

Nagytétényi Könyvtár

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek