Hőség, víz, strand

Desktop
Kép: green mom
Kép: green mom

Hétfőn másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos, péntek éjfélig biztosan érvényben lesz.

Nézzük, hogyan fogjuk átvészelni ezt a hetet:

A nagy hőségben átlagosan 25-30 százalékkal nő meg a vízfogyasztás, de korlátozásra nem kell számítani - tájékoztatta az InfoRádiót a Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálati igazgatója. Azaz noha egy erősebb kánikulai napon 25-30%-al növekszik meg az átlagos vízfogyasztás, most megússzuk locsolási tilalom nélkül.

A Budapest Gyógyfürdő strandjai, a Palatinus, Római, Paskál, Csillaghegyi és Pünkösdfürdői tovább tart nyitva a "hivatalosnál", hogy akár munkanap végén is lehessen még egyet csobbani. A Széchenyi és a Lukács, noha az utóbbi nem igazán strand, egyébként is este 10 óráig tartanak nyitva. (A helyi uszodák oldalát is érdemes megnézni, hátha van kellemes meglepetésük, a strandok listáját akár itt is megtalálod.)

A Főkert körülbelül 100 ivókutat üzemeltet, ezeket ilyenkor gyakrabban ellenőrzik, hogy biztosan használni is lehessen őket. A szökőkutakban továbbra is tilos fürödni, mert olyan vízgépészeti elemek vannak bennük, amik károsodhatnak. Meg hát, a szökőkutak vize visszaforgatott, nem ivóvíz minőségű. A kutyákat se engedjétek a szökőkútba. 

A Világgazdaság annak járt utána, hogy mennyi ásványvizet, jégkérmet, sört veszünk a nagy melegben. Van olyan nagy áruházlánc, ahol ásványvízből a normál hőmérsékletű napok forgalmához képest megháromszorozódtak az eladások, jégkrémből mintegy 70 százalékos, a söröknél 40 százalékos, üdítőkből pedig 35 százalékos a többletvásárlás. Ezt úgy képzeljétek el, hogy csak egy áruházláncban a sok közül a három nyári hónap alatt több mint 50 millió liter ásványvizet adnak el. És főleg buborékmenteset. Tényleg, nem volna egyszerűbb csapvizet inni? Akár megszűrve? Szódának? Akkor haza se kell cipelni a rengeteg műanyag palackot. És ki se kell őket dobni a szemétbe.

 

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek