Föld napja a Nagytétényi Kastélykertben - Téged is várnak!

Oszd meg másokkal!

A Főváros XXII. kerületével együttműködve, a FŐKERT Nonprofit Zrt. és a Nagytétényi Kastély szervezésében kerül megrendezésre a Föld napjához kapcsolódó "Miénk itt a park, miénk itt a kastély” önkéntes parkszépítő akciója, melynek helyszíne a Nagytétényi Kastély kertje, időpontja pedig 2019. április 27-28., szombat-vasárnap. A rendezvény keretein belül faültetésben, gyomtalanításban, gyöngykavics-terítésben, padfestésben, valamint homokozófrissítésben is segíthetnek az önkéntes érdeklődők.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. zöldítő-, parkszépítő programokkal szeretne lehetőséget biztosítani a lakosságnak arra, hogy tevékenyen részt vegyenek a fenntartási munkákban és betekintést nyerjenek a zöldfelületgondozás rejtelmeibe. A kertészeti előképzettséget nem igénylő feladatokhoz szükséges eszközöket, illetve a szakmai irányítást természetesen a Társaság biztosítja a résztvevőknek.

Ugyanakkor nemcsak a parkban, de a kastély kapuin belül is változatos programok várják az érdeklődőket. Mind szombaton, mind pedig vasárnap megnyitja kapuit a Levendula játszóház, ahol gyógynövény és fűszernövény ismereti foglalkozással, virágünnepi arcfestéssel várják az érdeklődőket. Az egész napos játszóházi programokkal párhuzamosan interaktív előadások, virágkötészeti bemutató, múzeumpedagógiai foglalkozások és koncertek kerülnek megrendezésre.

 A rendezvény plakátja

Mit szólsz hozzá?