Itt az ünnepi könyvhét ‒ az idén a Duna-korzón keresd

Desktop

Június 13-án nyílt meg a 90., azaz jubileumi Ünnepi Könyvhét. Miután a Vörösmarty tér "foglalt", új helyszínen, a Duna-korzón rendezik meg.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése már kilencvenedik alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvényét, az Ünnepi Könyvhetet, melyhez a 2001-es Olvasás Éve óta 18. alkalommal kapcsolódnak a Gyermekkönyvnapok eseményei is.

A szervezők ‒ és a rendezvényre kitelepülő 168 kiadó ‒ idén a Duna-korzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várják a könyvbarátokat. A színpad a Március 15. tér mellett lesz. A kiadók fél-egyórás könyvbemutató beszélgetésekkel, zenés irodalmi programokkal várják a felnőtt- és gyermek olvasókat. A könyvhét központi helyszínén 150 könyvárusító pavilon épül, ezekben összesen több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó kínálja könyveit.

Ízelítő a programokból (a teljes listát ide kattintva találod):

Az Ünnepi Könyvhét egyik izgalmas színfoltjaként a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése négy alkalommal egyórás sétahajózásra hívja a Duna-korzó közönségét. Mesehajó indul szombaton és vasárnap 14 órától a Vigadó tértől, melyen szombaton a Könyvmolyképző Könyvet könyvért játékán vehetnek részt az érdeklődő, ifjabb olvasók. A Móra Kiadó is érdekes meglepetésekkel várja a mesehajón az érdeklődő gyerekeket. A vasárnapi programjuk címe: Időutazás Esterházy Pál világába Molnár Krisztina Ritával.

Irodalmi hajóra szállhatnak a műfaj kedvelői a Vigadó téren: szombaton 15.30-tól a Hatszín Teátrum Dilettánsok, dilettánsok – egy óra a magyar irodalom legrosszabb verseivel című programjával szórakoztatja a közönséget. Fellépnek: Georgita Máté Dezső, Kövesdi Péter és Nádasdy Ádám.Vasárnap pedig a Könyvmolyképző Az élet nagy titkai On Sai könyveiben című programmal készül a felnőtt olvasóknak. A rendezvények ingyenesek, regisztrálniuk kell az érdeklődőknek.

Az MKKE szombat este 18-19-ig zenés irodalmi műsorral kedveskedik a könyvhét közönségének a Március 15. téren: Hallgatási gyakorlatok – Szabó Imola Julianna, Pion István és Simon Márton estje. Zenél: Gyarmati Gábor. Szombat este 20 órától az Anima Sound System programja következik: DJ-set irodalmi idézetekkel és emblematikus Anima-dalokkal.

Az Ünnepi Könyvhéttel egyidőben zajlik a Margó Irodalmi Fesztivál, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan a Petőfi Irodalmi Múzeum ad helyet. Az ingyenes fesztivál célja, hogy rendhagyó szerzői estekkel, színházi produkciókkal és koncertekkel tegye közösségi élménnyé az irodalmat és teremtsen kapcsolatot az irodalom és társművészetei között. A Margó Fesztivál az idén június 12-től 16-ig várja programokkal az érdeklődőket.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek