Így mehetünk ingyen múzeumba

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

A múzeumok belépőjegyei egyre drágábbak, különösen a többgyermekes családoknak jelenthet problémát a kifizetésük, ezért érdemes kihasználni az intézmények által nyújtott ingyenes belépési lehetőségeket. Nem kell hozzá más, csak legalább egy 18 éves kor alatti gyerek, vele ugyanis bizonyos napokon teljesen ingyen nézhetünk végig több fővárosi múzeumot (általában az állandó kiállításra vonatkozik az ingyenesség, de a múzeumok honlapján feltüntetik, ha az időszaki tárlatra sem kell jegyet váltani).

Melyek ezek az ingyenes családi belépést kínáló napok? Végignéztük a nagyobb intézmények honlapját, így a legfrissebb adatok szerint az alábbi napokon nem kell fizetni a belépésért, ha gyerekkel érkezünk:
 
  • Minden hónap első vasárnapján a Magyar Természettudományi Múzeumban, a Néprajzi Múzeumban (egy nagylelkű szponzor támogatásának köszönhetően a Néprajzi Múzeum 2014. május 1. és november 1. között ingyenes belépést biztosít minden magyarországi és határon túli óvodai, általános- és középiskolai csoportnak, amelybe hátrányos helyzetű gyerekek is járnak), a Terror Házában,
  • A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban is van ingyenes hétvégi nap, de ezt minden hónapban a múzeum maga határozza meg, így erről célszerű az adott hónap elején a múzeumban vagy honlapján érdeklődni (legközelebb június 7-én, június 8-án és június 9-én a múzeum és a Miénk a vár! rendezvény programjaira lesz díjtalan a belépés).

A szabályozás szerint az ingyenesség a 18 éves kor alatti személyekre és az őket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozóra, valamint a 26 év alatti látogatókra vonatkozik. A nemzeti ünnepnapokon, azaz március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án, a múzeumok mindenki számára – vagyis gyerek nélkül is - ingyenesen látogathatók!

A 6. életévét be nem töltött gyerekek, a 70 év fölöttiek, illetve a fogyatékossággal élők (egy kísérővel) szintén ingyenesen nézhetik meg egész évben, korlátozás nélkül, a múzeumok állandó és időszaki kiállításait is.
 
Katasztrófavédelem Központi Múzeumába (Tűzoltó Múzeum) a belépés egész évben ingyenes mindenki számára!
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek