Rosszul van a macskád? Ha ilyen macskaeledelt vettél neki, akkor tudhatod, miért van

Desktop

Túl magas vastartalommal került forgalomba néhány egyadagos macskaeledel - írta a Nébih oldala. A Hill's Pet Nutrition visszahív pár terméket, mert azokban a megengedettnél magasabb a vastartalom az egyik előkeverék miatt. A termékekből Magyarországra is érkezett, ez a két fajta:

Science Plan Sterilised Cat Chicken

  • kiszerelés:  12 X 85 g
  • gyártási szám: 1941PT
  • lejártai idő: 10.2017

Science Plan Sterilized Cat Mix2

  • kiszerelés:  4 X (12 X 85 g )
  • gyártási szám: 3766V
  • lejártai idő: 06.2017, 10.2017

A francia nagykereskedő után a magyarországi partner is zárolta, illetve visszahívta a készleten lévő macskatápokat ezekből a fajtákból.

A vas a macskák számára is fontos, de a takarmánnyal való bevitelnél általában nem fordul elő, hogy egyszerre nagy mennyiség szívódjon fel - írja a Nébih oldala. Ha mégis előfordul vastúladagolás, akkor annak tünetei  - mondjuk szubjektív, de - nem annyira vészesek: hányás, hasi fájdalom és hasmenés fordulhat elő. A széklet feketévé válhat. A Nébih honlapja nem valószínűsíti, hogy a szóban forgó termékek egyszeri vagy rövid időszakon belüli etetésétől egészségkárosodás kialakulhatna.

Szóval ha ilyet vettetek, inkább ne adjátok a cicának. Ha már odaadtátok neki, lehet, hogy rosszul lesz, de valószínűleg ennyivel megússza.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek