Vérengzős harci kutyát kellett befogni a Rózsakert lakótelepen - hajtóvadászat indul a gazdiért

Desktop
Fotó: Budatétényi Kutyások Társasága
Fotó: Budatétényi Kutyások Társasága

Vasárnap éjjel a Rózsakert lakótelepen egy hatalmas, nagyjából ötven kilós staffordshire terriert kellett befogatni a rendőrökkel, amiért a kutya rátámadt egy másikra.

Az állat háta egy szemtanú szerint tele volt ütés nyomokkal, ezek arra utalnak, hogy gazdája küzdelmekre képezte ki az állatot.

A felháborító történetről a Budatétényi Kutyások Társasága csoportban írtak bővebben, itt olvastuk mi is, hogy az agresszív állat egy csau-csau-t támadott meg, húsz percig cibálta, lehetetlenség volt szétválasztani őket.

A csau nem szerzett végzetes sebeket, de azonnal az éjszakai ügyeletre kellett szállítani. A nagyobb kutya elfáradt, és kifeküdt, mire a rendőrök kiérkeztek a helyszínre.

A csoport időközben szerzett egy címet, ahol valószínűleg a gazdi lakik, és ma délután öt órakor egy találkozót is szerveztek a Budatétényi Állatkórháznál, ahonnan öt pernyi sétára van a lakcím.

A csoport vezetői el szeretnék vetetni a tulajdonostól a kutyát, ha tényleg bántalmazta az állatot, vagy ha nem tudja megoldani a pórázon tartását.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?