Ha megszánod a cuki kutyust a koldus mellett, nem az adakozás a legjobb megoldás

Desktop
Fotó: szurkolók az állatkínzás ellen, FB
Fotó: szurkolók az állatkínzás ellen, FB

Már a régi hollywoodi filmesek is megmondták, cuki kisgyerekkel, kisállattal mindent el lehet adni...

Ha jártunkban-keltünkben a kéregetőket nem is szánjuk meg, a mellettük csöndesen és szomorúan ücsörgő kiskutyát biztosan. Sokan ezt használják ki, és az állatvédők hiába küzdenek, ha gondozásba vesznek egy-egy elhanyagolt állatot, mindig akad helyette másik, szinte minden kerületben van ilyen jól ismert "kutyás kéregető csapat".

Oké, és akkor mit tegyetek? Semmi esetre se adjatok pénzt, ne is vásároljátok fel a megsajnált kiskutyát - a legjobb a helyi közterület-felügyelethez fordulni. Ők majd tudják, mi a dolguk, ellenőrzik az állatokat, hogy van-e kiskönyvük, oltásuk, chipjük.

Ha alaposabb volnál, keresd meg, akár az interneten keresztül a környékeden tevékenykedő állatvédőket: ők azt is tudják, ki az, aki sanyarú sorsában is rendesen gondoskodik a társállatáról, nem csak kihasználja a járókelők hiszékenységét. Mert ilyen is van: aki annak ellenére, hogy mások segítségére szorul, kutyatársat örökre választ és mindenét rendesen megosztja vele. 

(Az állatorvosokat, kutyaiskolásokat nálunk is megtalálod, a weboldalunkon, a szolgáltatások között: egészen biztosan tudnak jó tanáccsal szolgálni.)

Egy friss rémtörténet Újbudáról, ide kattintva végigolvashatod.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek