Jön a tűzijáték, de még nem késő chipet tetetni a kutyába, macskába

Desktop

Az augusztus 20-i tűzijáték hatásai miatt szükséges óvintézkedésekre figyelmezteti a kutyatartókat a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI). 

A FÖRI Állategészségügyi Szolgálatának augusztus huszadika után mindig sok a dolga, olyan sok kutya szökik el otthonról.Az erős hang- és fényhatások miatt megrémült, kerítésen átmászó, menekülő állatok az utcán olyan környezetbe kerülnek, mely számukra idegen és veszélyekkel teli, autóbaleset áldozatává válnak, vagy pedig olyan távolságra menekülnek az otthontól, hogy képtelenek oda visszatalálni.

Legyen ilyenkor mindig nyakörv a kutyán, a gazda telefonszámát tartalmazó bilétával - még akkor is, ha van benne chip, bár ez elméletben jó ideje kötelező -, csak pórázon sétáltassátok őket az utcán, és ha tudjátok, hogy rosszul reagál a zajra, egyeztessetek a állatorvossal, hogy milyen nyugtató szereket kapjon. 
A kertben tartott állatok esetében gondoskodni kell arról, hogy biztonságos, zárt helyen legyenek. Ilyenkor még a kerti kutyákat is érdemes beengedni legalább az előszobába vagy a garázsba. Simán csak láncra kötni nem elég jó megoldás. 

Ha minden óvintézkedés ellenére a kutya mégis megszökik, fontos, hogy azonnal megkezdődjön a keresése. A főváros területén befogott, és a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatához bekerülő ebekről az ebtelep.hu honlapon folyamatosan tájékozódni lehet, de a 06-1-347-0830 telefonszámon is rendelkezésére állnak.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek