Zűrös ingatlanügy Kamaraerdőn

Desktop

Évek óta téma a kerületben a kamaraerdei önkormányzati terület sorsa, ahol a bérlőknek - akiknek egy része már harminc éve használója a kerteknek - 2006-ban felmondott a polgármesteri hivatal.

Azóta zajlik a pereskedés, mára jogerős bontási határozat született. A bérlőknek el kell hagyniuk a területet, vissza kell állítaniuk az eredeti állapotot, ráadásul saját költéségükön. Az idők során történt fejlesztéseik után pedig kártérítést kérhetnek, amit majd újabb hosszú bírósági huzavona után kaphatnak meg.

A fent látható video két károsultat szólaltat meg, akik elkeseredése teljesen érthető. Sajnos az önkormányzat álláspontját nem ismerhetjük meg a felvételből, pedig az is érdekes lenne.

Hogy mennyire elmérgesedett a helyzet a felek között, azt bizonyítja, hogy a riportlalany a rendőrséget hívta ki, hogy papírt kapjon arról, hogy nem tud bejutni a nyaralójához, hogy a bírósági döntés nyomán lebontsa, ahelyett, hogy az útzárat kihelyező önkormányzathoz fordult volna elsőnek, hogy mi a módja a sorompó felnyitásának.

Nem a mi dolgunk, hogy igazságot tegyünk, a terület tulajdonjoga Újbudáé, elvileg azt csinál vele amit akar. Ugyanakkor az ott kertet művelők is megszerették az évek során gyümölcsöseiket, ki tudja, mit ígértek nekik húsz-harminc éve a tanácsban.

Mit gondoltok, mi lenne a legemberibb megoldás, ami mindkét fél számára előnyös volna?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?