Díjeső március 15-e alkalmából

Desktop
(forrás: bp22.hu)

Szabolcs Attila polgármester, Németh Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Karsay Ferenc és Zugmann Péter alpolgármesterek ünnepség keretében kitüntetéseket nyújtottak át kerületünk kiválóságainak.

„Sport 22” elismerésben részesült az óvodás duatlon szervezője, Budai Józsefné, a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Csicsergő Tagóvodájának vezetője és Göbölyös Hideg Edit, az Árpád Utcai Általános és Német Nemzetiségi Általános Iskola tanára, aki az egészséges életmódra nevelés jegyében a labdajátékokat, a téli és nyári sportágakat egyaránt népszerűsíti tanítványai körében.

A „Budafok-Tétény Közbiztonságáért”díjat az idén az utóbbi évek tűzeseteinek oltásakor jelentős szerepet betöltő Ballószegi Miklós tűzoltó és Szirmay Tamás, a XXII. kerület civil életének tevékeny sze­replője érdemelték ki.

„Kultúra 22” díjban részesült Kludák Erzsébet, a Nagytétényi Polgári Kör Helytörténeti Körének vezetője, valamint a kultúra, a képző-, ipar- és népművészeti kiállítások, zenei rendezvények támogatásáért Lics Lászlóné és Lics László.

Kiemelkedő szakmai munkájukért Mihalik Sándor emlékplakettet kaptak és az „Év pedagógusa” címmel tüntették ki Andrásné Hajdu Rozáliát, az Egyesített Óvoda Napocska Napközi Tagóvodájának vezetőjét, óvodapedagógust, Belej Ferencet, a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola gordonkatanárát, Bognárné Tábori Ágnest, a Baross Gábor Általános Iskola matematika, rajz és informatika szakos igazgatóhelyettesét, valamint Tóth Csabát, a Budai Nagy Antal Gimnázium matematika-fizika szakos tanárát.

Az Év intézményvezetőjének Maróthy Miklósnét, a Gádor Általános Iskola igazgatóját választották, aki két évtizedes intézményvezetői munkájáért vehette át a Tóth József-díjat.

Gergely Attila botanikust, a Corvinus Egyetem tanárát kerületünk természeti kincseinek feltárásában, vizsgálatában és ezen értékek bemutatásában végzett munkájáért, Hell Ferencnét, a XXII. Kerületi Egyesített Óvoda Zöldecske Tagóvodájának tagóvoda vezetőhelyettesét az óvodások körében a természetvédelem és a környezettudatos nevelés területén elért eredményei alapján tüntették ki a „Környezetvédelmi-díj”-jal.

Kiváló tanulmányi eredményük és kimagasló sporttevékenységük elismeréseként „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesültek: Gáll Enikő úszó, a Kos­suth Lajos Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. osztályos tanulója, Győri Csanád Ferenc úszó, a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola 5. osztályos tanulója és Kulcsár Panka atléta, a Kempelen Farkas Gimnázium 6. osztályos tanulója.

„Az Év Budafok-Tétényi Vállalkozója” egyedi turisztikai attrakciók megvalósításáért a Tropicarium és az Álomautó Múzeum tulajdonosa, Farkasdi Károly lett.

A kerület önkormányzata által 1995-ben alapított Budapest XXII. kerület Budafok, Budatétény, Nagytétény, Baross Gábor telep Díszpolgára megtisz­telő címet 2013-ban a képviselő-testület Békési Imrének adományozta, akinek a nevéhez többek között a Záborszky Pincészet létrehozása, a nemzetközileg is ismert Borkatakomba Étterem és a borkülönlegességeket kínáló György – Villa fűződik. E kitüntetésben olyan személyek részesülhetnek, akik munkálkodásuk során kiemelkedő életművet hoztak létre, vagy a kerület polgárai számára különösen jelentős tevékenységet végeztek, illetve végeznek.

Békési Imre „tervszerűen foglalkozik a régről fennmaradt föld alatti és felszíni épített értékek felkutatásával, megmentésével és méltó újbóli hasznosításával. A borászmesterség évszázados tapasztalatait és hagyományait ápolja, megőrzi és igyekszik átörökíteni a jövő nemzedékének. Ennek legszebb példája a 2012. április 19-én átadott, hazánkban egyedülálló, Európában is ritkaságnak számító Borváros” – méltatták az ünnepi testületi ülésen kerületünk új díszpolgárát.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?