Kelengyepénzt kaphatnak a kerületi babák

Desktop

Kíváncsiak voltunk, hogy kerületünk mivel, hogyan támogatja az ide születő gyerekeket és családjukat. A polgármesteri hivataltól az alábbi tájékoztatást kaptuk.

Önkormányzatunk kerületi újszülött születése esetén babakelengye támogatást nyújt az alábbi feltételekkel. Babakelengye támogatás állapítható meg egyszeri támogatásként, az újszülött gyermek születésével kapcsolatos költségek finanszírozása céljából.
A támogatás megállapításának feltételei:

  • a kérelmet a gyermek 6 hónapos koráig kell benyújtani
  • a gyermek első (születése időpontjában) lakóhelye a XXII. kerületben kell legyen, (az anyakönyvi kivonaton szereplő származási hely ezt igazolja),
  • a családban az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíjminimum kétszeresét nem haladhatja meg, ez 2016. évben 57.000 Ft.

A kérelemhez mellékelni kell:

  • a kérelmező édesanya, az édesapa és az újszülött gyermek,- esetleg testvérei - személyi iratait (személyi igazolvány, lakcímkártya, taj- és adókártya),
  • az újszülött születési anyakönyvi kivonatát,
  • utolsó havi jövedelemigazolásokat,
  • a kerületi védőnő igazolását, hogy a gyermek gondozása a XXII. kerületben történik,
  • a családtámogatási ellátások (csecsemőgondozási díj, családi pótlék, stb.) igényléséről, vagy amennyiben már folyósítják – az erről szóló iratokat.

 

Amennyiben a jogosultság fennáll, úgy 40.000 forint összegű támogatásban részesülhet a család, mely összeget a határozat jogerőre emelkedését követően folyósítanak.

A babakelengye támogatás iránti kérelmet a Humánszolgáltatási Iroda Szociális Ellátási Csoportjánál (Nagytétényi út 264.), vagy a Campona Üzletközpont I. emeletén az Ügyfélszolgálati Irodán lehet benyújtani.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek