Maradék nélkül, hogyan ne dobj ki feleslegesen kaját

Desktop

Amikor élelmiszer-pazarlásról van szó, azt gondoljuk, hogy azt csak a "nagyok" csinálják, a szupermarketek és közértek hajítják ki a rajtuk ragadt árut, flancos éttermek söprik a kukába az állófogadások maradékát.

Pedig az az ötvenezer forintnyi fölöslegesen megvett élelmiszer családonként (ez az átlag jött ki a kutatásokban) hatalmas mennyiség, és ráadásul tényleg egy rakás fölöslegesen kiadott pénz.

Ha még nem jártatok arra, a Nébihnek (a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nem csak a forgalomba hozott élelmiszerek minőségellenőrzésével foglalkozik), szóval van egy külön weboldaluk arra, hogy aki tenne valamit a környezetéért, vagy csak simán spórolna, átlássa a dolgot és jó tanácsokat kapjon. 

Iskolakezdésre meg kiadtak két füzetkét, egy gyakorlósat a gyerekeknek, egy bővebbet a tanároknak az élelmiszerpazarlásról. Egyszerűen le lehet tölteni őket, úgyhogy csak úgy elolvasni is érdemes. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?