Indul az FKFzöldhulladék-járata, a Városházán is vehetsz zsákot

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: FKF
Kép: FKF

Budapest teljes területén tilos a kerti zöldhulladék égetése. (A rendeletet, ami ezt szabályozza többek között, ide kattintva elolvashatja az, aki kételkedik, mindjárt a negyedik paragrafus a legelején erről szól.)

A legjobb megoldás, ha a zöldhulladékot komposztálni tudjátok, akár saját magatok, akár összefogva valakivel, akinél elfér egy nagyobb láda. Amitől így nem sikerül megszabadulni, azt tavasztól késő őszig, menetrend szerint járva az FKF összegyűjti, ha a tőlük megvásárolt zsákban teszitek ki. (A zsák árába bele van kalkulálva az elszállítás díja, így azzal nem kell foglalkozni, ha már egyszer megvetted. De ez azt is jelenti, hogy a fekete sittes zsákban, mindenféle egyebekben kirakott hulladékot nem viszik el.)

A XXII. kerületben idén a szerda az elszállítás napja, ide kattintva a térképen látod, milyen területet járnak be a gyűjtőkocsik.

Ilyen  KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú zsákot az FKF ügyfélszolgálatain (az Ecseri úton, a Fő utcában és a Barázda utcában biztosan tudsz venni, sok viszonteladó partnerük ide kattintva elérhető, de szezonban nagyobb élelmiszer- és barkácsáruházakban is árusítanak.

És a közelben itt kaphatsz zsákot, 235 forint/darab áron:

Városháza portája

hétfő: 08:00-18:00

kedd: 08:00-16:00

szerda: 08:00-18:00

csütörtök: 08:00-16:00

péntek: 8:00-12:00

Budafoki Szomszédok Piaca, piacfelügyelőség irodája

hétfőtől csütörtökig 8:00-12:00

Nagytétényi hulladékudvar

hétfőtől szombatig 8:00 - 20:00

Így pakolj a zsákokba:

  • Ügyelj arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • A vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva összekötve helyezd a zsák mellé.
  • Az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba, minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül belőle, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?