Egy hónapot simán kibírsz: itt a műanyagmentes július

Desktop
Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

A műanyagmentes júliust  Ausztráliában hirdették meg legelőször, még 2011-ben. Tavaly óta meg "mi is tartjuk" , 2018-ban összesen 170 országból több mint 120 millió ember csatlakozott a felhíváshoz, egy teljes hónapon át nemet kell mondani az egyszer használatos műanyagokra.

Itt csatlakozni is tudsz (sajnos csak angolul van. viszon teli képpekkel, rajzokkal, úgyhogy minimális nyelvtudással is simán lehet boldogulni.)

De nem az a lényeg, hogy a neten kiikszeljél valamit - ahogy elsőre az sem fontos, hogy teljesen műanyagmentesen húzd ki harminc napig. Csak változtass. Egy picit.

Itt a kánikula, rengeteget kéne inni. A hó eleji bevásárláskor ne PET palackos vizet cipelj haza. osszál és szorozzál, érdemes lehet egy ilyen újfajta, nagy CO2 palackos szódagépet venni. Meg mellé citromot, limonádénak,  vagy málnaszörpöt valódi málnából. Ha nem bírod a buborékot, vedd meg a régóta kinézett ivópalackot - bár az is műanyag, de ezer évig kitart, ha vásárláskor alaposan megnézed, és olyat választasz, ami könnyen elmosogatható és nincs olyan "pöcke" ami könnyen letörhet. Mondjuk az se baj, ha van benne rendes tömítés, hogy ne áztassa el a táskádat. 

És rakj be egy cekkert a táskádba. hogy ne kelljen mindig eldobható szatyrot venni. Még ha papírzacsit szoktál is a pénztárnál kérni, a tartós textil táska, vagy az igazi cekker sokkal jobb megoldás. 

És tessék, a két legfontosabb pontot már ki is pipálhattad. Akár ha csak ennyit is sikerül teljesíteni, írd meg nekünk!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek