Kockaházból is lehet ilyet

Desktop

Kádár-kockában vagy ahhoz nagyon hasonló szerkezetű, enerigazabáló és kényelmetlen szobabeosztású házban laksz?  Van remény, a hungarocelles betapasztáson és ablakcserén túl is. (Főleg, hogy egyre inkább úgy néz ki, már nem csak a téli hideg ellen kell hőszigetelnünk.)

A Solar Decathlon egyetemistáknak szóló építészeti verseny, melynek központi célja a napenergia, a megújuló energiák és az innovatív technológiák alkalmazásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése az egyetemista csapatok által felépített pályaműveken. A versenyben lévő 10 csapat 3 kontinens 8 országának 27 felsőoktatási intézményét képviseli. És ezen a versenyen a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és az algíri Blidai Saad Dahlad Egyetem közös Hungarian Nest+ projektje, egy hagyományos magyar kockaház újraértelmezése négy díjat is kapott. Építészeti kategóriában 2. helyezést, energiahatékonyság kategóriában 3. helyezést értek el. 

Nézzétek milyen lett (és nem, nem muszáj mindent bigyót beépíteni, ezek csak ötletek, részmegoldásokkal, a család igényeinek megfelelő átalakításokkal is sokkal kényelmesebbé teheted a házadat.)

Ha "valódiban" is megnéznéd, és a többi megoldásra is kíváncsi vagy - szeptember végéig még megteheted, csak Szentendréig kell utaznod. Ide.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek