24. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál – részletes program

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop
United (forrás: pezsgoborvaros.hu)

2013. szeptember 7. (szombat)

Pezsgő tér – Savoyai tér     

 • 10:00 – 11:00 Ünnepélyes megnyitó és felvonulás
 • 15:00 – 15:30 Kocsis Tibor koncertje

Az X-Faktor 2011-es győztese, 2012. február 26-án, a Való Világ 5 döntőjében mutatta be első dalát, melynek címe „Lásd a csodát”.] 2012. június másodikán a Csillag születik fináléjában debütált Janicsák Vecával közös duettje, melynek címe Ez az a perc. 2012 Július 13-án pedig megjelent első studióalbuma Irány az élet! címmel. 2013-ban is folyamatosan lép fel nagyobb rendezvényeken, a mainstream popzene hazai elismert alakja.

 • 16:00 – 16:30 Tóth Gabi koncertje

Tóth Gabi 2004 őszén indult a Megasztár második szériájában, ahol a harmadik helyezést szerezte meg, s egyben ő volt a legjobb helyezést elért női előadó. Ezáltal elnyerte a „2005 legjobb női hangja” címet.

 • 16:30 – 17:00

Az átszerelés ideje alatt aláfestő zene a téren (marimba a templomban)

 •  18:00 – 19:30 United- (élő) koncert

Az együttes 1999-ben alakult, Budapesten, az akkor még Acid Company néven koncertező zenekar Orbán Tamás produceri és szövegírói közreműködésével elkészítette első lemezét Az elsőt United néven.  2000-ben ez a lemez Arany Zsiráf-díjat kapott Az év lemeze kategóriában, az album első kislemeze a Nincs ősz, nincs tél pedig Jakab Líra-díjas lett, az albumon megtalálható még a Hófehér jaguár, a Hárman párban is. A 2008-ban megjelent, ötödik album a rendhagyó www.united.hu címet kapta, ennek oka, hogy Magyarországon elsőként ez az az album, amelynek teljes anyaga ingyenesen letölthető az együttes honlapjáról és nem a hagyományos cd formátumban adták ki.

 • 21:00 – 23:30 Dj Zöld

A majdnem éjfélig tartó zenés, táncos mulatság házigazdájaként DJ Zöld keveri a színeket.

Borudvar – Oroszlános udvar    

 • 12:00 – 12:40 A Nádasdy Kálmán Iskola néptáncelőadása
 • 13:00 – 13:50 Bolgár néptánc Nikola Parovval
 • 14:00 – 13:50 Görög hagyományörző csoport
 • 17:00 – 18:00 Ocho Macho-koncert

,,Kicsit reggae, kicsit latin, kicsit punk, kicsit rock and roll – egyszóval: hupogós”  “Bob Marley és Manu Chao Vas megyei keresztgyerekei” - 2003-ban alapították a helyi zenészek Szombathelyen. Eredeti céljuk egy vérbeli bulizenekar összehozatala volt, de a kezdeti időszak feldolgázásaival aratott sikerei arra ösztönözték őket, hogy saját dalokat is kezdjenek írni. Tagcserék és hosszas vívódás után kialakult, hogy vidám, Dél-Amerikára és a Karib szigetvilágra jellemző zenét fognak játszani vegyítve a latin hangzást a reggae-vel. Dalaikat magyar, angol és spanyol nyelven adják elő, így a zenéjük valóban határok nélküli! Ennek többszörös bizonyítéka az, hogy már Ausztria fővárosában sem ismeretlenek.

 • 18:30 – 19:30 Colorstar-koncert

Az 1996 - ban alakult colorStar zenekar az első magyar színes televízióról nevezte el magát: a több jelentésrétegű név így egyszerre utal zenéjük “színességére”, illetve a “belső film” – re, ami-elsősorban a korai – lemezeik lebegő hatású folyamatzenéinek hallgatása közben indul el a hallgatóban. A colorStar ugyanis az elsők között ötvözte az elektronikus party zene különböző irányzatait a pszichedelikus, gitáralapú pop – rock – kal, koncertjeiken rendszeresen kísérletezik a zenét vizuális elemekkel erősítő megoldásokkal is, azzal a céllal, hogy fellépéseit összművészeti eseménnyé emelje. Dalaik közül kettő is felkerült az Mr2 “Az elmúlt tíz év száz legjobb dala” elnevezésű, közönségszavazatok alapján összeállított listájára, közülük az egyik, (Roam the land) a rádió által kiadott “Egy kis hazai” című válogatás-CD-n is helyett kapott.

 • 20:00 – 21:30 Paso Plays Covers-koncert

Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. A sodró zene mellett a szövegre is érdemes figyelnünk, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt, vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, diszkrimináció elítélése.

2013. szeptember 8. (vasárnap)

Pezsgő tér – Savoyai tér     

 • 16:00 – 16:40 Roy & Ádám akusztik

A formáció a Tramps klubzenekarból nőtte ki magát, ahol a két fiatal zenész 1993 óta játszott együtt.  Roy & Ádám első maxi CD-je 1998 májusában jelent meg.  A csapból is én folyok! című dal hatalmas sikert aratott mind a szakma, mind a közönség körében, és a fiúkat pillanatok alatt a legnépszerűbb zenekarok körébe emelte.  A Tartsd életben! című debütáló album 1998 szeptemberében látott napvilágot, nem titkoltan kitűzve céljául az élőhangszeres zene népszerűsítését. Mára a hazai rockélet egyik legismertebb és legelismertebb formációja 6 nagylemezzel, számos díjjal.

 • 17:00 – 17:30 Takács Nikolas koncertje

Nikolas csupán 19 éves volt, amikor a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal együtt zenélhetett. Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége volt együtt zenélni, többek közt Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel. 2010-ben elindult az X-Faktor versenyen, hogy az egész ország megismerhesse őt. Nikolas egészen a nagydöntőig vitte, ahol a 2. hely lett az övé.  Az X-Faktor befejezése jelentette az első album megjelenését számára, kiadták az “Az első X – 10 dal az élő showból” elnevezésű lemezét, és külön öröm, hogy az ő lemeze állt sokáig az első helyen a Mahasz Top 40-es listáján és hogy dupla platinalemez lett – 35 000 példány

 • 17:30 – 19:00 Az átszerelés ideje alatt aláfestő zene a téren (mise a templomban)
 • 19:30 – 21:00 Mystery Gang-koncert

A zenekar 1998-ban alakult. Garage, jungle, rockabilly zenét játszanak. Az ’50-es évek közepének, végének ízével átszőtt egyedi stílusú, és műfajt teremtő garage, jungle és rockabilly zenét játszanak. Egri Péter szövegeire és dalaira építve adnak nagysikerű koncerteket, mind Magyarországon, mind külföldön.

Borudvar – Oroszlános udvar   

 • 13:30 – 14:30 Zenehajó (Modern Art Orchestra feat Hajós András)

A ZeneHajót Hajós András kormányozza, az első tiszt Fekete-Kovács Kornél, a legénység pedig a 18 fős Modern Art Orchestra. Erre a bő egy órára zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat minden gyermek, aki ehhez kedvet érez. A hétvégi zenés délelőttökön úgy ismerkedhetnek meg egy komplett jazz big band hangszerparkjával, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kell, de sok érdekes dologban részt lehet venni.

 • 15:00 – 16:00 Tárkány Művek-koncert

A zenekar, melyet kevesebb, mint két éve alapított a zeneszerző-dalszövegíró és a Tárkány Művekben cimbalmon játszó Tárkány-Kovács Bálint, egy igazi és kivételes örököse a két világháború közötti sanzonos dalkultúrának és magyar dzsessz, folk hagyománynak, Bartók Béla szellemiségének hatásával. Azonban ezeken a felismerhető zenei gyökereken túl, a Tárkány Művek dalai mégis összehasonlíthatatlanok és egyediek. A zenekar 2010 májusában jelentette meg első lemezét ”Arcomba az arcod vésted”címmel, és gyorsan a hazai közönség kedvenc produkciói közé került. A Tárkány Művek, ez a fiatal dzsessz- és népzenészek alkotta lelkes csapat egy magyar szuvenír, egy törékeny és különleges kincs, mely élőben ugyanolyan különleges zenei élményt nyújt, mint lemezen.

 • 16:30 – 17:30 Both Miklós Folkside-koncert

A zenekart alkotó öt zenész először 2011-ben a koppenhágai WOMEX fesztivál nyitókoncertjén játszott együtt, és az egyszeri alkalomból a közösen kialakított új és érdekes hang miatt lett folytatás. Both Miklós a zenekar gitáros-énekes frontembere, mellette a csapatban Lukács Miklós cimbalmozik, Szokolay Dongó Balázs fúvós hangszereket szólaltat meg, Dés András ütőhangszereken játszik, Novák Csaba pedig bőgőzik. Bár az együttes tagjai külön-külön is több formációban játszanak, mégis azt gondolják, hogy közös muzsikálásuk fontos mérföldkő mindannyiuk számára, s hosszú távra tervezik együttműködésüket.

 • 18:00 – 19:00 Firkin-koncert

Az őrült ír zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás. A FIRKIN-t, amely a őrült ír  zene féktelenül vidám műfaját teremtette meg Magyarországon. Azzal a nem titkolt szándékkal állt össze ez a kitűnő képességű csapat, hogy lazítson, kikapcsoljon, megpörgessen, energiával és jókedvvel töltsön fel minden járót és kelőt. A régi M.É.Z. és a Shannon.hu legjobb hangulatait hozta át a fuvolás új bandájába. A sokak által már ismert ír nóták, mint például a Whiskey in the Jar, Wild Rover a FIRKIN előadásában friss, dinamikus ízt kapnak.

 • 19:30 – 21:00 Fabula Rasa Orchestra feat Mókus-koncert

A 2006 óta működő Fabula Rasa nem csupán a hazai, hanem a környező országok népzenei elemeit is felhasználja, beolvasztja a saját világába, mindemellett úgy hagyományőrzők, hogy mellette naprakészen frissek és XXI. századian lüktetők. Napjaink egyik legsokoldalúbb hazai zeneművésze Szirtes Edina ,,Mókus”, aki énekesnőként, hegedűművészként valamint zeneszerzőként is népszerű.2012-ben átvehette Az év könnyűzenei szerzőjének járó Artisjus-díjat.

 

2013. szeptember 7. szombat, 10.002013. szeptember 8. vasárnap, 21.00
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?