„JÖJJÖN KI, ÓBUDÁRA!” – vendéglátó-történeti kirándulás

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

11.00 Múltidéző séta Óbudán, az eltűnt kiskocsmák nyomában

A közel másfél órás városnéző sétán az óbudai szőlőkultúrával és Belső-Óbuda (Fő tér környéki) valamikori és még létező híres vendéglőivel ismerkedünk, az Óbudai Múzeum idegenvezetőjével. (A macskakövek miatt kényelmes cipő javasolt! A bejárt útvonal hossza: 1,5-2 km)

12.30 Ebéd a Mókus Sörkertben

A kedvezményes ebéd ára, a megrendelt ételtől függően: 590 Ft-1.490 Ft között

(Fakultatív program. Ételválasztás a részvételi díj befizetésekor, fizetés a helyszínen).

14.00 „Vendéget látni, vendégnek lenni”

Ebéd után a Krúdy-negyedben található Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum kiállításán a 19. századvégi és 20. század eleji vendéglátással ismerkedünk. Felidézzük a korabeli szállodai, kávéházi, cukrászdai, éttermi hangulatokat, megtudhatjuk miért lett sikeres a Gundel és a Gerbeaud… Megismerhetjük, majd otthon kipróbálhatjuk a leghíresebb magyar ételek és édességek eredeti receptjeit.

A tárlatvezetést követően megnézzük „Az ismeretlen görl” című időszaki kiállítást, mely a 30-as évek mulatóinak világába ad betekintést.

Részvételi díj (idegen- és tárlatvezetés költsége): 500 Ft,

60+ Szenior Bérlettel, regisztrációt követően, díjmentes.

A részvételi díjat befizetni és a bérlet felmutatásával regisztrálni a Klauzál Ház információs pultjánál lehet.  (Mivel a csoportlétszám korlátozott, a jelentkezés a befizetés, ill. regisztrálás sorrendjében érvényes.) Befizetéskor kérjük, jelezze, hogy kér-e ebédet.

A helyszíneken, részvételi ill. belépőjegyet is kell váltani, ezek ára (összesen): 1.800 Ft, 62-70 év közöttieknek 900 Ft, 70 év felettieknek díjmentes.

(Kiemelkedő érdeklődés esetén két csoportot indítunk, a második csoport délelőtti ill. délutáni programja felcserélődik.)

Találkozó: 10.45-kor az Árpád-híd budai hídfőjénél, a Szentlélek téri buszvégállomáson.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek