Világom világa - Kelemen Ágnes kiállításának megnyitója

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

„Az én világom. Csak az enyém! Egyedül vagyok. Megnyugtató, egyben felkavaró. A torkom összeszorul, kezdek megijedni. Már-már visszatérnék, ám ekkor belépsz a kapuján. Szívesen látlak, megleptél. Te is felkapod a fejed, rám nézel, mosolygunk. Jössz felém, lelkesen köszöntesz a világodban, ami csak a tiéd. Nem vagy már egyedül. Megnyugszol, és te is belépsz a világunk kapuján...”
„A világom, mindannyiunk világa tele van zűrzavarral, ellentmondással, fájdalmas és boldog titkokkal. Hogy mi jó, mi helyes, csak a magunk belső szűrőjén keresztül nézve próbálhatjuk eldönteni. A mi igazságunk, a mi valóságunk azonban sosem lesz ugyanaz, mint a másiké.
Festményeimen keresztül egy másik, mély érzelmi szinten szeretnélek megérinteni, és csak remélni tudom, hogy ezzel segítek megérteni valamit önmagadból. Nem az fontos számomra, hogy feltétlenül reálisan ábrázoljak valamit, hiszen a belső világunk sem reális, és ez a belső világ vetül ki számomra mindenre.
Nőalakjaim néha egyszerűen csak nők, akik éreznek, szeretnek, szenvednek, örülnek, hallgatnak, meghallgatnak, sebezhetőek, de erősek is a maguk módján. Néha inkább istennő szerűek, vagy angyalok, nem annyira hús-vér alakok, egy-egy női részünket jelenítik meg, egy lelkiállapotot. Nem konkrét személyek, inkább egyfajta kivetülések.
Mára a festészet vált számomra a legfontosabb önkifejezéssé, a mindennapjaim része, s nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy családom is támogat ebben.”
Egy rendhagyó kiállításra invitáljuk a nézőt, ahol bár a festményeké a főszerep, azonban Ágnes szintén művészi vénával megáldott családtagjainak egy-egy alkotásán keresztül betekintést nyerhetünk a művész családi hátterébe is, akinek életében párhuzamosan egymás mellett jól megfér egy patinás családi könyvkiadóban
való mindennapi munka és saját világának képekben való megfogalmazása. A festményeken túl Ágnes szívesen elkalandozik a textilek világába is, valamint Sipos Erika ékszertervezővel
egy ékszerkollekciót is létrehozott, amit szintén bemutatunk a kiállításon.
A megnyitón Garbóczy László helytörténész és Sipos Erika ékszertervő mutatják be a családot és a művészt, és a kerületben élő Hegedűs házaspár, Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt díjas zongoraművész és Hegedűs Katalin zongoraművésznő virtuóz játékát is élvezhetjük majd.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?