Leszállt az aranygép

Oszd meg másokkal!

Desktop
Landolt az aranygép (fotó: Szigetváry Zsolt - MTI)
Landolt az aranygép (fotó: Szigetváry Zsolt - MTI)
Reggel 8 óra után leszállt Ferihegyen az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.

Az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten. A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a Magyar Olimpiai Bizottság stábjának tagjai is. A repülőtéren a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőgépet.

A küldöttség köszöntése nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren volt – ott nem szerveztek nyilvános fogadást, a delegáció azonnal buszra ült –, hanem a Syma Csarnoknál, ahol a tervek szerint a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lép.

A szurkolókat, a családtagokat, a szövetségek, valamint a klubok vezetőit és munkatársait, továbbá az újságírókat 9 órára várták a Dózsa György úti létesítménynél.

Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat.

Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup is a géppel érkezett

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?