Ez már nem a BUG, egy kis kosarazással a Klauzál téren: jönnek a világjátékok

Desktop

Két nyáron is rendeztek már városi játékokat Budapesten, egy kis kosarazással, focival a Bikás parkban meg a Klauzál téren, Duna-átúszással, most komolyabbra fordul a dolog. 

A nagy sportberuházások árnyékában nem is volt hír, hogy elnyertük az idei, sőt ezzel a legelső városi világjátékok rendezési jogát, méghozzá Los Angeles helyébe lépve.

A hír gyorsfordítása, innen:

Budapest lépett Los Angeles helyébe az ez évi, beköszöntő World Urban Games vendéglátójaként, és a 2021-es kiadást is befogadja - jelentette be március negyedikén a Global Association of International Sports Federations (GAISF, azaz a nemzetközi sportszövetségek világszövetsége).

A magyar fővárost eleinte szóba sem jött, Los Angeles volt a kedvezményezett, a szervezők még most sem árulták el, vajon miért nem az eredeti döntésük mellett maradtak, közleményükben csak annyit mondtak, hogy " Budapest tervezett sportprogramja jobban illeszkedik a szövetség elképzeléseihez".

Így Budapest fogja vendégül látni a legeslegelső World Urban Games-t, azaz városi világjátékokat szeptember 13. és 15. között. (Sőt, majd a 2021-es játékokat is).

A programot várhatóan a hónap végéig közzé fogják tenni, de biztosan lesz benne 3x3 fős kosárlabda, breakdancing és BMX freestyle is - összesen hét sportágban terveznek versenyszámokat, a többiből pedig bemutatók lesznek. 

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a következőket fűzte hozzá a szövetség választásához:

Úgy hiszem, hogy a mi városunk, Budapest képes a legelső városi világjátékokat mind a sportolók, mind az érdeklődők számára felejthetetlenné tenni. Budapest pontosan illik a világjátékok-elképzelésbe, gazdag a türténelme és a kultúrája, ugyanakkor egyike a legjobb európai helyeknek, ahol a fiatalok szeretnek élni és dolgozni is. A magyar főváros innovatív, bármikor kész úttörő vállalkozásokba belevágni. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek