Iskolai karateórák a Testnevelési Egyetem támogatásával

Desktop
Kép: Budafok-Tétény
Kép: Budafok-Tétény
A Testnevelési Egyetem, az International Budo University és a Magyar Karate Szakszövetség együttműködése keretében március elején japán delegáció érkezett Budapestre, Takamasza Arakava professzor vezetésével.

A résztvevők küzdősportórákat néztek meg a Testnevelési Egyetemen és találkoztak dr. Mocsai Lajossal a Testnevelési Egyetem rektorával, valamint a Magyar Karate Szakszövetség elnökével, dr. Mészáros Jánossal.

A japán vendégek elsősorban azért érkeztek most, hogy megismerkedjenek a karate iskolai kereteken belüli oktatásával - ez a program három évvel ezelőtt indult Magyarországon, és egyedülálló a világon, ebben a formában. Ennek során a testnevelésórák részeként karatét tanulnak az általános és középiskolás diákok.

A program referencia-iskolája a budafoki Budai Nagy Antal Gimnázium, a program vezetője pedig Csákvári László, aki egyben a Testnevelési Egyetem Küzdősportok tanszékének tanára és az országos program vezetője is. Szerinte „a program legfontosabb célja a diákok neveltségi szintjének emelése, a koncentráció, önismeret és önbecsülés fejlesztése, az egymás iránti tolerancia erősítése". És ez jóval több, mint a hagyományos tornaórák elvárása.

A látogatásról a budafok-tétényi önkormányzat oldala számolt be.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek