Május végére elkészül a Duna-parti sétány

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: pest-buda
Kép: pest-buda

Május végére, a tervek szerint elkészül a Duna-parti sétány és szabadidőpark. A hivatalos átadási ünnepség majd csak a kerület napján, júniusban lesz, de addig is használhatjuk, kipróbálhatjuk, hogy milyen újra közvetlenül a Duna partján sportolni, vagy csak sétálgatni. 

A Hajó utca, a Hosszúréti-patak és a Duna által határolt partszakasz valaha a kerület sportéletének fontos helyszíne volt, az elmúlt évtizedekben azonban sajnos nagyrészt kihasználatlanná vált. Az önkormányzat még 2015-ben döntött a terület megújításáról, rendezéséről, melynek célja az volt, hogy az idelátogató lakosok kellemes, a szabadidő eltöltésére alkalmas helyet találjanak a Budafok városközpontjával közvetlen kapcsolatban lévő Duna-parton.

A ti javaslataitokat is figyelembe véve így most multifunkcionális sportpályát, új kerékpárutat hoznak létre, a későbbiekben pedig street workout park is épül. A gyerekek modern játszóteret kapnak, három trambulinnal, gumidombokkal, mászóka-bújócska falakkal, hintákkal, alagúttal és mászókákkal. Lesz szolgáltatóépület, és benne nyilvános WC.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?