Maccabi Európa Játékok: minden, amit tudni lehet

Desktop

Nemsokára kezdődik Budapesten a Maccabi Európa Játékok, aki nem sportrajongó, nem sok mindent tud felőle. Itt most kicsit olvashatsz a történetéről, magukról a sporteseményekről és a kapcsolódó eseményekről is.

A Maccabi Európa Játékokat négyévente rendezik meg, két évvel az izraeli Maccabi Világjátékokat követően. A sportversenyre a világ minden részéről érkeznek zsidó sportolók, hogy megmérkőzzenek egymással.

A világjáték első alkalommal még a nagy gazdasági világválság idején került megrendezésre, 1932-ben az akkor ötvenezer lakosú Tel-Avivban 390 sportoló 14 országból vett részt az eseményen. 1997-ben 53 ország 5500 sportolója versengett 43 versenyszámban.

A legelső Európa Játékokat még a világjátékokat megelőzően, 1929-ben, Prágában rendezték meg.

Most Budapesten - július 30. és augusztus 6. között - 21 sportágban mérik össze a versenyzők a tudásukat, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campus-án, az Angyalföldi Sportközpontban, az MTK Lantos Mihály Sporttelepén, az új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a Nemzeti Lovardában, a Park Teniszklubban, a Kovács Pál vívóteremben (a Vasas Pasarét Sportcentrumban), az MTK röplabdacsarnokában és pár Budapesthez közeli helyszínen. (A sportágankénti helyszín- és időpontbontást ide kattintva éritek el.)

Az eseményhez vallási és kulturális programok is csatlakoznak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek