Verona után beszüntetik az éjszakai buszoztatást az iskolákban

Desktop

Korábbi cikkek a témában:

A veronai buszbalesetet követően Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azt mondta, hogy a kormány szigorítja az iskolán kívüli programok szervezését.

Elhangzott, hogy első lépésként azt is előírnák, hogy az iskolásokat szállító buszok este 11 és hajnali 4 között ne közlekedhessenek.

Ezt az elképzelést igazolja az a 24.hu szerkesztőségébe is eljutott levél, amit a Klebelsberg Központ egyik illetékese küldött.

"A résztvevők biztonságos utazása érdekében a szervezéssel vagy a szállítással foglalkozó cégtől minden esetben előzetesen kérjenek írásos tájékoztatást arról, hogy a szolgáltatás személyi és tárgyi feltételei megfelelnek a hatályos előírásoknak, valamint az érintett gépjármű megfelelő műszaki állapotban van és rendelkezik érvényes okmányokkal." – írták a levélben.

"A jövőben megkötendő szerződések esetében kérem, figyeljenek arra is, hogy amennyiben a gépjárművel történő utazás nem fejeződik be este 23 óráig, azt a személyszállítást végző sofőrök pihenése érdekében meg kell szakítani. Éjjel 23 óra és hajnali 4 óra közötti idősávban a sofőröknek mindenképpen egy szálláshelyen pihenőt kell tartaniuk, ugyanott, ahol a diákokat is elszállásolják erre az időre." – tették hozzá.

Ujhelyi István MSZP EP-képviselője szerint ez nem épp a legjobb megoldás. A politikus szerint többen attól tartanak, hogy a szigorítás miatt a diákok nem tudnak majd még aznap hazaérkezni egy esti rendezvényről. Ujhelyi szerint a lépés propagandisztikus lenne, nem felelős döntés, ezért javaslatot tett egy egységes, európai biztonsági protokoll bevezetésére.

Eszerint a sofőröknek minden buszos út elején bemutatót kellene tartaniuk a biztonsági előírásokról, a menekülő útvonalakról, a porral oltó és ablaktörő készülékek helyéről és használatáról.

Szerintetek melyik megoldás az ésszerűbb?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?