Megvan az óvodai beiratkozás időpontja, május végéig kiderül hova járhat a kicsi

Desktop

Többen érdeklődtetek az óvodai beiratkozás időpontjáról. A törvény értelmében minden – augusztus 31-ig -  3. életévét betöltött gyermek napi 4 órában köteles óvodába járni, ez alól külön kérelemre kaphat fementést.

Az önkormányzat honlapján közétett tájékoztató szerint a beíratkozás április 23-27 között lesz, az alábbi helyszíneken és időpontokban:

Klauzál Gábor Budafok-Tétény Művelődési Központ (1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.)

  • Április 23. (hétfő)            7-18 óráig
  • Április 24. (kedd)            8-16 óráig
  • Április 25. (szerda)          8-16 óráig

 

A XXII. kerületi Egyesített Óvoda Központban (1225 Budapest, Nagytétényi út 291.)

  • Április 26. (csütörtök)     8-16 óráig
  • Április 27. (péntek)         8-12 óráig

 

A beiratkozásra feltétlenül vigyétek magaatokkal az alábbi iratokat::

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (azaz a gyermek lakcímkártyáját),
  • a szülő személyi azonosító igazolványát,
  • a szülő lakcímet igazoló hatósági igazolványát (azaz lakcímkártya),
  • nem magyar állampolgár kiskorú óvodai beíratásánál a szülőknek igazolnia kell azt is, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek Magyarország területén,
  • a sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő tagóvodába való jelentkezéshez a szakértői és rehabilitációs bizottság javaslata szükséges (az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek befogadására jogosult tagóvodák és elérhetőségük a www.budafokteteny.hu honlapon található).

A XXII. kerületi Egyesített Óvoda vezetője a felvételi, átvételi kérelmek elbírálásáról – írásban – 2018. május 25-ig értesíti a szülőket.

A Nknt. 37. § (2) bekezdése szerint az óvoda döntése ellen a szülő a közléstől számított tizenöt napon belül eljárást megindító kérelmet nyújthat be a XXII. kerületi Egyesített Óvoda vezetőjénél, amely kérelmet az óvodavezető az ügy összes iratával nyolc napon belül Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi Polgármesteri Hivatal Jegyzőjéhez küldi meg, aki meghozza a másodfokú döntést. A szülő a másodfokú döntés bírósági felülvizsgálatát kérheti, a közléstől számított harminc napon belül, jogszabálysértésre hivatkozással.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek