Megújul a Bartók Béla úti bölcsőde és óvoda is

Desktop
A kép a Halacska ovi felújításakor készült, forrás: xxii.hu
A kép a Halacska ovi felújításakor készült, forrás: xxii.hu

Idén nyáron megújul a Bartók Béla úti bölcsőde és tagóvoda is. Az önkormányzat saját forrásból és pályázati támogatásból megvalósuló beruházásának köszönhetően korszerűbbé válik az épület, mérséklődnek a fenntartási költségek és komfortosabbá válik a játszóudvar, írja a kerület oldala

Az önkormányzat kérésére a munkákat az intézmények zárvatartási idejében, és a gyerekek napirendjéhez igazodva végzik. A munkálatok ideje alatt az egyébként a Bartók úti épületbe járó óvodások és bölcsődések elhelyezést kapnak környékbeli más tagóvodákban és tagbölcsődékben, mint ahogyan a Halacska óvodásai is vendégeskedhetnek ez idő alatt a református óvoda Anna utcai épületében. A nyári működéssel kapcsolatos részletes tájékoztatás minden érintett intézményben folyamatosan elérhető lesz. A  munkák befejezésének várható ideje 2018. augusztus 1.

A munkák során majd megújítják az épület homlokzatát, elkészítik a lapostető és a homlokzatok hőszigetelését, új, háromrétegű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra cseréli az épület homlokzati ablakait és ajtaját, így kisebb lesz az épület fenntartási költsége. A mozgásukban korlátozottak számára is kényelmesen használható parkolót alakítanak ki, és mindhárom intézmény bejárata akadálymentessé válik: a Halacska óvoda bejáratánál levő rámpát megújítják, a bölcsőde és a Bartók óvoda bejáratához pedig teljesen újat építenek a jobb megközelíthetőség érdekében. A bölcsődében akadálymentes mosdót is kialakítanak. A gyerekek szempontjából legmeghatározóbb az udvar megújítása lesz, melynek során, a tavaly épített tocsogó melletti területet füvesítik, és egy újabbat is létrehoznak. Az előző évben megvalósult taposóösvény mellett gumiburkolatú játszóterületet alakítanak ki, mely fölé napvitorlák kerülnek, így a belső terület is teljes értékű, biztonságos játszóudvarrá válik. Mind az óvoda, mind pedig a bölcsőde udvarára párakapukat telepítenek, melyek segítik a felfrissülést a meleg időben.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek